Άρνηση Βενιζέλου και Κουβέλη στη μεταβατική «ΕΡΤ»

Δεν βρίσκουν κάποια ουσιαστική αλλαγή οι ηγεσίες ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, στην πρόταση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά που πρότεινε να αρχίσει μεταβατικά η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος από τη δημόσια τηλεόραση με πρόσληψη ενός μικρού αριθμού εργαζομένων από διακομματική επιτροπή και οι πρώτες αντιδράσεις τους ήταν αρνητικές.

Στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν στο άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ,

την λειτουργία της με πλήρες πρόγραμμα, την αναδιοργάνωσή της ενώ θα λειτουργεί και τέλος να αρθεί η πράξη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που της βάζει «λουκέτο».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι δεν έχει τίποτα αλλάξει μετά την πρόταση του πρωθυπουργού, η οποία, όπως υπογραμμίζουν, αποτελεί επανάληψη της πρόταση που υπεβλήθη από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κύκλοι της Ιπποκράτους από την πλευρά τους λένε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια» και συμπλήρωναν πως «η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».

Προς γεφύρωση του χάσματος

Την προσεχή Δευτέρα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών αρχηγών για το θέμα της ΕΡΤ. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τα κυβερνητικά επιτελεία, όλοι θα βάλουν νερό στο κρασί τους, υποχωρώντας λίγο στις θέσεις τους, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» το κυβερνητικό σχέδιο.

Ήδη, ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές σε όσα η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει για την ΕΡΤ: «Εμείς προτείναμε μία λύση. Εάν κάποιος δεν συμφωνεί πρέπει να προτείνει κάτι ισοδύναμο. Το “όχι” χωρίς ισοδύναμη πρόταση, δεν είναι λύση. Έχουμε ορισμένες υποχρεώσεις να τηρήσουμε. Είμαστε, όμως, ανοιχτοί...», δήλωσε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα