Αρνείται το Ολοκαύτωμα ο Η. Κασιδιάρης

Με τοποθέτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, αναδείχθηκε το θέμα της άρνησης του Ολοκαυτώματος από τον Ηλία Κασιδιάρη, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας σε κακουργηματικό βαθμό.

Ο κ. Οικονόμου απευθύνθηκε στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου και τον ρώτησε «στην Γερμανία ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του αρνητή του Ολοκαυτώματος; Πέντε χρόνια φυλακή». Αυτή η αναφορά έκανε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να αντιδράσει, με τον κ. Οικονόμου να συνεχίζει: «Πέρασε εδώ από το βήμα ο αρνητής του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Όταν σας έλεγα για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νόμου έρχεται η πραγματικότητα να σας δείξει την αναγκαιότητά του».

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να αναζητηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την φορολογική κατάσταση της οικογενείας του. «Τότε μπορούμε να δούμε ποιο ήταν το κίνητρο του ανδρός. Δηλαδή αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται ότι υπάρχουν διαφορές 2,5 δις ευρώ από αυτά που δηλώθηκαν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμφώνησε με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής ήταν μαραθώνιες, αλλά επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει ουσιαστικά στην λειτουργία της «πέραν κάποιων υπερβολών που δεν χρειάζονταν».

«Είχαμε ένα μόνιμο κατηγορητήριο από τον ΣΥΡΙΖΑ που μίλαγαν για συγκάλυψη. Αν δεν βγαίνει το αποτέλεσμα που θέλουμε δεν σημαίνει συγκάλυψη. Αν δεν μας βγαίνει έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει δεν σημαίνει ότι είχαμε συγκάλυψη», είπε από το βήμα της Βουλής, καταλήγοντας αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι « θέλετε να βάλετε στον κάδρο και τον Ευ. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου. Αυτή είναι πολιτική στόχευση. Αν προκύψουν και για άλλα πρόσωπα θα προχωρήσουμε και θα ψηφίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα