Άρχισε η κατάθεση των μαθητών που γλίτωσαν από το ναυάγιο του Sewol στη Ν. Κορέα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άρχισαν να καταθέτουν οι μαθητές που γλίτωσαν από το ναυάγιο του πλοίου Sewol στη Νότιο Κορέα, στη δίκη του καπετάνιου και του πληρώματος του μοιραίου πλοίου. Η κατάθεση γίνεται μέσω βίντεο,.

Οι μαθητές έφθασαν με ένα κόκκινο μικρό λεωφορείο στο δικαστήριο της πόλης Ανσάν, νοτίως της Σεούλ. Στην Ανσάν βρίσκεται το σχολείο όπου φοιτούσαν οι μαθητές που είχαν αναχωρήσει με το πλοίο Sewol για τη σχολική τους εκδρομή.

Η αστυνομία

εμπόδισε σήμερα τον κόσμο να πλησιάσει το κτίριο και οι μαθητές συνοδεύονταν μέχρι το εσωτερικό του δικαστηρίου. Η δίκη διεξάγεται στο Γκουανγκτζού, 265 χιλιόμετρα νοτίως της Σεούλ, αλλά οι δικαστές και οι δικηγόροι μεταβαίνου για δύο ημέρες – σήμερα και αύριο – στο δικαστήριο της Ανσάν για την ακρόαση 17 έως 23 μαθητών λυκείου που επέζησαν του ναυαγίου και δέχτηκαν να καταθέσουν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Για προληπτικούς λόγους, το δικαστήριο δέχτηκε οι έφηβοι να μην καταθέσουν ενώπιον των δικαστών αλλά σε άλλη αίθουσα του δικαστηρίου, έχοντας ένα γονέα δίπλα τους. Οι καταθέσεις τους μεταδίδονται μέσω βίντεο, ώστε οι μαθητές να αισθανθούν ασφαλείς.

Τα ονόματά τους δεν δημοσιοποιήθηκαν. Οι καταθέσεις ακούγονται, αλλά τα πρόσωπά τους τα βλέπουν μόνο οι δικαστές και οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Στα 476 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο, όταν αυτό ναυάγησε ανοικτά της νότιας ακτής της Νότιας Κορέας στις 16 Απριλίου, 325 ήταν μαθητές του ίδιου σχολείου, του λυκείου Dawon. Μόλις 75 μεταξύ αυτών επέζησαν.

Το άρθρο Άρχισε η κατάθεση των μαθητών που γλίτωσαν από το ναυάγιο του Sewol στη Ν. Κορέα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα