ΑΠΘ επεισόδια – κατάληψη: Πετροπόλεμος και κρότου λάμψης μετά την πορεία

Επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου για την εκκένωση της Νομικής του ΑΠΘ. Σύμφωνα με το ThessToday, ο χώρος του πανεπιστημίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς αντιεξουσιαστές εκτόξευαν αντικείμενα και πέτρες προς τις διμοιρίες. Οι αντιξουσιαστές που ταμπουρώθηκαν μέσα στο ΑΠΘ πέταξαν πέτρες

και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με βομβίδες κρότου-λάμψης και φωτοβολίδες. Τα επεισόδια σημειώνονται μετά την ανακατάληψη της Νομικής σχολής από μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Το πρωί της Δευτέρας, η ΕΛ.ΑΣ. είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της Νομικής. «Η Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ ουδεμία εμπλοκή είχε στην επέμβαση που έγινε για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την αστυνομική επιχείρηση.

ΑΠΘ επεισόδια – κατάληψη: “Εάν χρειαστεί η αστυνομία θα επέμβει εκ νέου”

Για την εκ νέου κατάληψη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και για το ενδεχόμενο νέας επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωσή της, κλήθηκε να απαντήσει σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου. Η κα. Δημογλίδου τόνισε ότι “η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται κατόπιν πάντα συνεννόησης και με τις πρυτανικές αρχές και με την Κοσμητεία, αλλά φυσικά και με ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Εάν χρειαστεί και αν ενημερωθεί η αστυνομία ότι πρέπει να επέμβει εκ νέου για να αποχωρήσουν κάποια άτομα, φυσικά και θα το κάνει, φυσικά με ασφάλεια και για τους ίδιους τους αστυνομικούς αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα αυτή τη στιγμή στη σχολή”. Όσον αφορά στην επίθεση απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, η ίδια σημείωσε ότι αναμένεται η ανάληψη ευθύνης. “Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα υπήρξε κάποια σχετική ανάληψη ευθύνης. Νομίζω ότι η έρευνα θα δικαιώσει τους αστυνομικούς που εργάζονται για αυτές τις υποθέσεις”, υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΠΘ, Πετροπόλεμος,apth, petropolemos