Αποστάσεις του «Αριστερού Δικτύου» της ΔΗΜΑΡ από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Δεν επιθυμούν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ στο Αριστερό Δίκτυο της ΔΗΜΑΡ και αυτό καταγράφεται σε «κείμενο συμβολής» στο 2ο Συνέδριο του κόμματος, επισημαίνεται ότι πρέπει αποφευχθεί κάτω από πίεση, η ένταξη σε ευρωομάδα.

«Πρέπει να αποφύγουμε κάτω από πίεση την ένταξη σε ευρωομάδα . Πρέπει να πορευτούμε με το πρόγραμμα και τις

ιδέες μακριά από τη ζεστή αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ η την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές μεταθέτοντας σε εύθετο χρόνο την απόφαση για ένταξη σε κάποια ευρωομάδα», σημειώνεται.

Το Αριστερό Δίκτυο αφήνει αιχμές και για τμήμα της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα του κόμματός μας δεν είναι η απροθυμία, ο δισταγμός να συζητήσουμε με κινήσεις και πρόσωπα του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς. Κάθε άλλο. Το μεγάλο πρόβλημα του κόμματός μας είναι ότι σημαντικό τμήμα της ηγεσίας δεν έχει εμπιστοσύνη στις ίδιες τις δυνάμεις του κόμματός μας. Και αυτή είναι μια αδυναμία την οποία οφείλουμε να διορθώσουμε».

«Δεν έχουμε αγωνία ποιος θα είναι προνομιακός μας συνομιλητής οι “58” ή ο Λοβέρδος ας μην κάνουμε πρόβλημα μας τα δικά τους προβλήματα. Είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν μπορεί να είναι στρατηγικός μας εταίρος ούτε πολιτικός μας σύμμαχος , το δε ΠΑΣΟΚ όσο ταυτίζεται με την ασκούμενη πολιτική δεν μπορεί να είναι καν συνομιλητής» τονίζει το Αριστερό Δίκτυο.

Στο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά στην συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση:

«Πρόθεση μας με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση ήταν πως θα διαμορφώνονταν μια κουλτούρα συνεργασίας, συνεννόησης ανεκτικότητας και σεβασμού των προγραμματικών ορίων του κάθε κυβερνητικού εταίρου. Αντί αυτού εισπράξαμε κλίμα αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με την κοινωνία ως αυτή να ήταν μια κυβέρνηση της Ν.Δ. Και ακόμα χειρότερα, το περιβάλλον Σαμαρά προσπάθησε συστηματικά να χρησιμοποιήσει το κόμμα μας ως άλλοθι και μηχανισμό αποενοχοποίησης των πολιτικών ευθυνών τους. Οι αποκλίσεις της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής από τη συμφωνία των τριών κομμάτων ήταν μεγάλες» υπογραμμίζεται.

«Είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας και πιστεύουμε ότι η Δημοκρατική Αριστερά ήρθε για να παραμείνει στη πολιτική ζωή της χώρα μας ως αριστερά της ευθύνης, της δημιουργίας και των συνθέσεων στο όνομα της εργασίας και του πολιτισμού και όχι ως το ανάχωμα για να μην υπάρχουν προοδευτικές και αριστερές λύσεις σ΄αυτόν τον τόπο» καταλήγει το κείμενο του Αριστερού Δικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα