Απορρίπτει τον Μπραχίμι το καθεστώς Ασάντ αλλά συνεργάζεται με τον ΟΗΕ

Το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη συνεργασία με τον Λάκνταρ Μπραχίμι υπό την ιδιότητά του ως απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου, του οποίου αμφισβητεί τη νομιμότητα, αλλά θα ήταν πρόθυμο να συνεργαστεί με τον Αλγερινό διπλωμάτη μόνο ως μεσολαβητή του ΟΗΕ.

«Η Συρία έχει συνεργαστεί και θα συνεργαστεί με τον κ. Μπραχίμι ως απεσταλμένο του ΟΗΕ, επειδή ο Αραβικός Σύνδεσμος αποτελεί μέρος της

συνωμοσίας κατά της Συρίας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του που αναμεταδόθηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποφάσισε να απονείμει στα τέλη Μαρτίου στην αντιπολίτευση την έδρα της Συρίας στον Οργανισμό, προκαλώντας την οργή της Δαμασκού.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε έντονα τον διαμεσολαβητή, ο οποίος είχε διοριστεί από κοινού από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Αραβικό Σύνδεσμο, επικαλούμενο την έλλειψη ουδετερότητας από την πλευρά του κ. Μπραχίμι.

«Η έκθεση του Μπραχίμι στις 19 Απριλίου ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας χαρακτηρίστηκε από παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και έλλειψη ουδετερότητας που προϋποθέτει η αποστολή του ως διεθνούς μεσολαβητή», τόνισε η ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα