Απορρίφθηκε η πρόταση εξεταστικής για την ΕΡΤ

Απορρίφθηκε με 163 ψήφους κατά έναντι 84 υπέρ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

Την πρόταση καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ την υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

και το ΚΚΕ.

Σημειωτέον, ότι η Χρυσή Αυγή απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε, πως «η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει πολιτικό αρραβώνα με την Χρυσή Αυγή με την οποία θα ψηφίσουν από κοινού την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης: «Το κατά πόσο η ΝΔ σχεδιάζει να συνεργαστεί μετά τις εκλογές με την Χρυσή Αυγή δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Τέτοιο πολιτικό γάμο που ονειρεύεστε δεν θα τον δείτε ποτέ. Αντίθετα όμως, σε λίγο, θα δούμε ένα πολιτικό αρραβώνα. Θα ψηφίσετε μαζί με την Χρυσή Αυγή την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Σας ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας: «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τον βίο της μέχρι την τελευταία μέρα για να μπορέσει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, για να γνωρίζει τι πέτυχε και τι όχι. Δεν θα παίξει μικροκομματικά παιχνίδια. Αυτή είναι εδραία πολιτική απόφαση και της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

Keywords
Τυχαία Θέματα