Απόπειρα ληστείας: Άγρια επίθεση σε φαρμακείο με… σπαθί, ξίφη και περίστροφο

Συνελήφθησαν οι δράστες αιματηρής ληστείας με θύμα γυναίκα φαρμακοποιό στα Πετράλωνα, με…σπαθί, ξίφη και περίστροφο! Με τη λαβή του τελευταίου όπλου, κατηγορούνται ότι χτύπησαν την φαρμακοποιό, στο φαρμακείο της στην οδό Θεσσαλονίκης, όταν εκείνη, βλέποντας ότι απειλούν την υπάλληλό της αντιστάθηκε στη ληστρική επίθεση των δύο για αρπαγή χρημάτων. Στις κατ οίκον έρευνες που ακολούθησαν την σύλληψη

στα όρια του Αυτοφώρου των δραστών, ενός 40χρονου και 51χρονου συνεργού του, με έκπληξη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν: Δύο ξίφη 50 και 40 εκ. με τις θήκες τους, σπαθί, μαχαίρι, 3 φυσίγγια, τιμαλφή, πλήθος φαρμακευτικών δισκίων και καψουλών, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε βάρος των δύο ημεδαπών, που συνελήφθησαν να κινούνται στην Ομόνοια λίγο μετά τη διάπραξη της αιματηρής ληστείας στο φαρμακείο των Πετραλώνων, σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων. Περιγράφοντας το τι συνέβη έως τον τραυματισμό στο κεφάλι της φαρμακοποιού, η Αστυνομία αναφέρει: «Ειδικότερα, απογευματινές ώρες, ο 40χρονος εισήλθε σε φαρμακείο στην περιοχή των Πετραλώνων και αποπειράθηκε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό του ταμείου, με την απειλή πιστολιού σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου.

Πάλεψε η φαρμακοποιός

Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, που βρίσκονταν εντός του καταστήματος, κινήθηκε προς το μέρος του και προσπάθησε να τον αποτρέψει. Αμέσως, ο 40χρονος επιτέθηκε  στη γυναίκα, η οποία επιχείρησε να απωθήσει τις βίαιες κινήσεις του, έως ότου ο 40χρονος την χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου και διέφυγε. Σε κοντινή απόσταση από το φαρμακείο τον ανέμενε ο 51χρονος συνεργός του εντός αυτοκινήτου. Ο 40χρονος έτρεξε και επιβιβάστηκε γρήγορα στο αυτοκίνητο διαφυγής και απομακρύνθηκαν από το σημείο». Μετά την καταγγελία της φαρμακοποιού και της υπαλλήλου της, δόθηκε σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης να αναζητηθούν οι δράστες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Διαρρηκτικά εργαλεία

Ομάδα της  ΔΙ.ΑΣ. που είχαν σπεύσει νωρίτερα στο φαρμακείο και πήραν τις πληροφορίες,  εντόπισαν  τους δράστες στην Ομόνοια. Οι εμπλεκόμενοι, προσθέτει η Αστυνομία  «μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν, απέρριψαν πιστόλι, με γεμιστήρα που περιείχε 7 φυσίγγια. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ,  ακινητοποίησαν το  όχημα και μετά από έλεγχο, που ενήργησαν στους επιβάτες του, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστό τραπεζογραμμάτιο και χρηματικό ποσό. Ακολούθως τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης, όπου ταυτοποιήθηκαν, ως δράστες της διαπραχθείσας ληστείας, σε απόπειρα.

Στις έρευνες, πλην των προαναφερθέντων όπλων, βρέθηκαν ακόμη  και κατασχέθηκαν  τιμαλφή, πλήθος φαρμακευτικών δισκίων και καψουλών, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και τρεις σφαίρες. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα