Απονομή χάριτος ζητά ο Σνόουντεν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την θέση ότι η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν ηθικά αναγκαία εξέφρασε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα να του απονείμει χάρη.

Ο Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που βρίσκεται επί τριετία ως φυγόδικος στη Ρωσία δηλώνει

σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian: «Ναι, υπάρχουν νόμοι στα βιβλία που λένε ένα πράγμα αλλά γι’ αυτό υπάρχει η δυνατότητα της απονομής χάριτος. Για τις εξαιρέσεις, για τα πράγματα που μπορεί να φαίνονται παράνομα, αλλά όταν τα ζούμε είναι ηθικά, όταν εξετάζουμε τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι ήταν απαραίτητα».

Ο Ε. Σνόουντεν υποστηρίζει ότι έχει ευρεία στήριξη του κόσμου, λέγοντας ότι «το κοινό νοιάζεται πολύ για τα θέματα αυτά, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι περίμενα», ενώ σημειώνει ότι είναι διατεθειμένος να φυλακιστεί στις ΗΠΑ, καθώς, όπως λέει, είναι «πρόθυμος να κάνω πολλές θυσίες για τη χώρα μου».

Στο πλευρό του Σνόουντεν ο Ο. Στόουν

Η άδεια παραμονής του Σνόουντεν στη Ρωσία λήγει το προσεχές έτος, ενώ και ο Όλιβερ Στόουν ζήτησε από τον αμερικανό πρόεδρο να απονείμει χάρη στο πρώην στέλεχος της NSA.

Πέρυσι, απορρίφθηκε από τον Λευκό Οίκο αίτηση, συνοδευόμενη από 150.000 υπογραφές, για την απονομή χάριτος στον Σνόουντεν. Η αιτιολογία ήταν ότι θα πρέπει να κριθεί από δικαστήριο.

Το άρθρο Απονομή χάριτος ζητά ο Σνόουντεν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα