Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου – Πάτρα: Τι θα υποστηρίξει η 33χρονη τη Δευτέρα

”Ψυχρή”, χωρίς συναισθηματικές κρίσεις, αλλά με μία συμπεριφορά που παραπέμπει σε μία κανονική κατούμενη και όχι μία μάνα που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της, περιγράφουν οι αστυνομικοί τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η ίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, διαβάζει συνεχώς τους ιατροδικαστικούς φακέλους της Τζωρτζίνας, αλλά και τη δικογραφία, προκειμένου να είναι πλήρως καταρτισμένη για τις απαντησεις που θα κληθεί να δώσει στην ανακρίτρια. Βρίσκεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κελί στο 7ο όροφο της ασφάλειας, με 24ωρη παρακολούθηση

από μία γυναίκα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Είναι ιδιαίτερα ομιλητική και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών αναφορικά με την υπόθεση.

Προκαταρκτική για τη σπιτονοικοκυρά

Υπενθυμίζεται, πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η επανεξέταση των δύο θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας. Παράλληλα, αναμένεται να ερευνηθεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Πισπιρίγκου και του Δασκαλάκη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την υπόθεση διατάχθηκε το πρωί προκαταρκτική έρευνα. Η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού στην Πάτρα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Συγγενής της, μιλώντας στο Mega τόνισε: “Είχε πάει από την αρχή το μυαλό μας ότι μπορεί να μην ήταν τυχαίος ο θάνατός της. Όταν βγήκε στην τηλεόραση ότι το σπίτι που νοίκιαζε το ζευγάρι ήταν της θείας μου, κάπως πήγε το μυαλό μας”. Η συγγενής της γυναίκας είπε ότι δεν επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής της. “Δεν ήθελε να έχει σχέσεις”. Η ίδια σημειώνει ότι η πλευρά της σπιτονοικοκυράς θα κινηθεί νομικά. “Παρακολουθώ να δω τι θα γίνει και θα καλέσω τον δικηγόρο για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες”.

Αποτεφρώθηκε η ηλικιωμένη;

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει και για την φήμη ότι η ηλικιωμένη αποτεφρώθηκε. Με δήλωσή του στο Mega υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, λέει: “Ο τάφος είναι στο Α’ νεκροταφείο της Πάτρας. Εάν έχει ταφεί η γυναίκα αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης”, είπε και συμπλήρωσε: “Ο τάφος επάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Όταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση;”.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας. “Αναγκαίο έγγραφο που απαιτείται για την έκδοση ληξιαρχικής πράξης για αποτέφρωση, είναι πιστοποιητικό ιατροδικαστή ότι εκ της νεκροψίας δεν προέκυψαν στοιχεία τα οποία θα απαιτήσουν περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου. Από τα δημοσιεύματα σχετικά με τον θάνατο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, αναφέρεται ότι ενδεχόμενα η αποτέφρωση να αποσβούσε τα εγκληματικά στοιχεία. Αυτό είναι ψευδές”.

Συνήγοροι Πισπιρίγκου: “Δεν είχε πρόσβαση στην κεταμίνη – Χρησιμοποιήθηκε μέσα στο νοσοκομείο”

Οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου κάνουν λόγο για ”ανατροπές” στην υπόθεση καθώς η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην Τζωρτζίνα, κατά τα λεγόμενά τους, υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος έφτασε στη ΓΑΔΑ και μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ερευνούμε την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη, ποιος την προμηθεύτηκε με και ποιον τρόπο και πώς την χρησιμοποίησε”.

“Η κεταμίνη είναι μια ουσία που διακινείται με πολύ αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο και δεν μπορεί κανείς να την προμηθευτεί στο εμπόριο. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από κάποιον χωρίς δόλο και ίσως δούμε κάποιες ανατροπές”. Όσον αφορά στην κατηγορία, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στην άρνησή της, με τον δικηγόρο της να εξηγεί πως αυτή είναι η αρχική της θέση. “Είναι η θέση της απο την αρχή, δεν υπήρξε στιγμή που να έχει αλλάξει την αρχική της θέση. Είναι αυτό ακριβώς, η απόλυτη άρνηση της κατηγορίας. Έχουμε εστιάσει στα δεδομένα που έχουν έρθει από το νοσοκομείο, μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή της η μικρή. Έχουμε εστιάσει και έχουμε εντοπίσει όλες τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έγιναν απο τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία της.

Έχουμε εντοπίσει και επισημάνει διάφορα στοιχεία τα οποία θα εκθεσουμε ενώπιον των αρμοδιων αρχων. Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορούμενης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα, είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκησουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας.”

Η ίδια υποπτεύεται οτι ειναι ουσία που υπήρχε ηδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ηταν υπεύθυνοι για την νοσηλεία του παιδιού. Δεν υπάρχουν στοιχεία συγκεκριμένα, υπάρχουν αντιφάσεις που θα επισημάνουμε.”

”’Πολλά κενά στη δικογραφία”

Ο κ. Ζάρδας που επίσης εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε: “Βλέπω μια δικογραφία η οποία έχει πάρα πολλά κενά, δεν θα είχε μεγαλη επιτυχία να ευδοκιμήσει εαν δεν υπήρχε ολη αυτή η προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί.”

Στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδελφή της Πισπιρίγκου

Στη ΓΑΔΑ έφτασαν το μεσημέρι της Κυριακής μαζί με τους συνηγόρους της οικογένειας η Δήμητρα και η Ειρήνη Πισπιρίγκου. Η μητέρα και η αδελφή της κατηγορούμενης δεν έκαναν καμία δήλωση στους δημοσιογράφους σχετικά με την υπόθεση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους. Ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο mega, δήλωσε πως ο ορός της αλήθειας ή ο ανιχνευτής ψεύδους, στα ελληνικά νομικά δεδομένα είναι κάτι εντελώς αδιάφορο. ”Στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται ως ένα βαθμο για να δωσει μια κατεύθυνση για το πως θα κινηθούν οι Αρχές. Έχει να κάνει με τους παλμούς της καρδιάς, δεν είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να αξιολογήσει κάτι, στην Ελλάδα είναι παντελώς αδιάφορο”

Τι θα υποστηρίξει αύριο η Ρούλα Πισπιρίγκου

Όσον αφορά στην αυριανή της απολογία, ο ποινικολόγος δήλωσε πως μπορεί να φανταστεί τι θα υποστηρίξει η 33χρονη. ”Μπορώ πολύ εύκολα να υποψιαστώ τι θα περιλαμβάνει το απολογητικό της υπόμνημα αύριο, καθώς δεν προκύπτει από κανένα απτό στοιχείο ότι εκείνη είχε προμηθευτεί την κεταμίνη, ότι εκείνη τη χορήγησε, πως τη χορήγησε και πότε”, είπε και συμπλήρωσε: ”Πραγματικά δεν προκύπτει από πουθενά το πότε έλαβε χώρα αυτή η χορήγηση. Θα πει πως ”δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η συμπεριφορά μου ως μία μάνα που έχει χάσει τρία παιδιά, είτε τη θεωρείται εσείς αλλοπρόσαλλη, μη συμβατική, εγώ έτσι έμαθα να πενθώ και με έχει χτυπήσει η μοίρα όσο κανέναν από εσάς που με κατακρίνετε”. Αυτά θα ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, είπε ο ποινικολόγος.

Παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της

Επιπλέον, ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην είχε ενεργοποιηθεί η πολιτεία όταν έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί. “Εδώ και 90 ημέρες παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και των οικείων της. Εάν όμως η παρακολούθηση ξεκινάει τώρα και εκδοθεί εντολή από την Εισαγγελία για άρση απορρήτου των επικοινωνιών, νομίζω ήταν σαν να αισθάνονταν οι Αρχές ότι πηγαίναμε εκ του ασφαλούς”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου – Πάτρα, 33χρονη, Δευτέρα,apologia roulas pispirigkou – patra, 33chroni, deftera