Αποκλείει Grexit και «βλέπει» πρόοδο στις συνομιλίες ο Γιούνκερ

Για «πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χωρίς πάντως να προβεί σε αποκάλυψη περαιτέρω λεπτομερειών για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι νωρίτερα σήμερα μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι για

την Ελλάδα και στη συνέχεια θα έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει, επικαλούμενος εν μέρει τον αντίκτυπο που κάτι τέτοιο θα είχε στις χρηματοοικονομικές αγορές. «Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε τότε στις χρηματοοικονομικές αγορές;», διερωτήθηκε με νόημα. Σημειωτέον, πως ο Γιούνκερ έχει αποκλείσει πολλάκις κατά το παρελθόν το ενδεχόμενο Grexit.

Την ίδια στιγμή, στις Βρυξέλλες μετέβη ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συγκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης σύσκεψη με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα του Brussels Group.

Σε αυτή πρόκειται να γίνει συντονισμός και αποτίμηση των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων και των επαφών, που έχουν πραγματοποιηθεί. Ο κ. Βαρουφάκης θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Την Πέμπτη, εξάλλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ειδική εκδήλωση του συνεδρίου European Business Forum (EBS) που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Η ομιλία του έχει ως τίτλο: «Ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας σε μια Ευρωζώνη που ολοκληρώνεται».

Τον υπουργό Οικονομικών θα προλογίσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της βελγικής κυβέρνησης Didier Reynders. Εν συνεχεία, ο κ. Βαρουφάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ συζήτησης με θέμα «Οικονομική Σταθερότητα», μαζί με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Keywords
Τυχαία Θέματα