Αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε ναό – Φόβος για επίθεση τζιχαντιστών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα θρίλερ διαδραματίστηκε σε εκκλησία στην πόλη Ρουέν στην επαρχία της Νορμανδίας στη βόρεια Γαλλία. Δύο ένοπλοι εισέβαλλαν σε εκκλησία και κρατούσαν ομήρους υπό την απειλή των μαχαιριών, έναν ιερέα, δύο μοναχές και δύο πιστούς.

Η επέβαση της γαλλικής αστυνομίας ήταν άμεση και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί μετά την επιχείρηση των γαλλικών δυνάμεων.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Ελλάδος). Δύο άνδρες εισέβαλλαν κρατώντας

μαχαίρια σε μία εκκλησία στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό, με τους φόβους για νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στη χώρα να κατακλύζουν τη Γαλλία.Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες άλλος ένας από τους συνολικά πέντε ομήρους έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ήδη κατευθύνεται στο σημείο της τραγωδίας.

Όταν διαπιστώθηκε πως οι δράστες ήταν εξαιρετικά φανατισμένοι και είχαν άγριες διαθέσεις κατά των ομήρων (σ.σ. είχαν ήδη δολοφονήσει εν ψυχρώ τον ιερέα του ναού) πάρθηκε η απόφαση αστυνομικής επέμβασης, γεγονός που προκάλεσε μάχη σώμα με σώμa. Το Βατικανό με ανακοίνωσή του καταδίκασε την βάρβαρη επίθεση.

Το άρθρο Αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε ναό – Φόβος για επίθεση τζιχαντιστών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα