«Αποκαθήλωση» για Άρμστρονγκ

Η πλήρης αποκαθήλωση του αθλητή που υπήρξε σύμβολο, του επτά φορές νικητή του Γύρου της Γαλλίας, Αμερικανού ποδηλάτη  Λανς Άρμστρονγκ είναι γεγονός, με τις αποκαλύψεις περί ενοχής του σε χρήση αναβολικών ουσιών να συνεχίζονται με φρενήρη ρυθμό.

Το περιεχόμενο του πορίσματος της επιτροπής αντί-ντόπινγκ των ΗΠΑ, έκανε λόγο πως ο Αμερικανός ποδηλάτης και οι συνεργάτες του είχαν στήσει το πιο εκλεπτυσμένο σύστημα ντόπινγκ στην ιστορία

του αθλητισμού, ενώ παράλληλα έντεκα πρώην συναθλητές του κατέθεσαν εναντίον του. Οι ίδιοι επιβεβαίωσαν  τις κατηγορίες για τον Αμερικανό ποδηλάτη, από τον οποίο αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι που είχε κατακτήσει στην καριέρα του.

Οι μαρτυρίες των πρώην συναθλητών του είναι αποκαλυπτικές και φανερώνουν το μέγεθος της σχέσης εξάρτησης που είχε αναπτύξει ο Άρμστρονγκ με αναβολικές ουσίες. Το σχέδιο που συνέλαβε και εκτέλεσε ο Άρμστρονγκ απαιτούσε τη συμμετοχή των συναθλητών του και την πλήρη υπακοή τους.

Από την άλλη, ο δικηγόρος του Άρμστρονγκ, Τιμ Χέρμαν, αποφεύγει τις κατηγορίες κάνοντας  λόγο για αναξιόπιστους ισχυρισμούς και καταναγκαστικές καταγγελίες.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκαθήλωση, Άρμστρονγκ,apokathilosi, armstrongk