ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πιάστηκε επιχειρηματίας που σχετιζόταν με την Μόκο Χαράμ…

Μεγάλη επιτυχία του νιγηριανού κράτους που κατόρθωσε με τις Μυστικές Υπηρεσίες του στρατού του να αποκαλύψει και να συλάβει έναν επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να αποτελεί ηγετικό στέλεχος της Μπόκο Χαράμ.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε να έχει υπό τον έλεγχό του, ένα πολύ νευραλγικής σημασίας τμήμα της τρομοκρατικής οργάνωσης, το τμήμα πληροφοριών.

Ο συλληφθείς έχει βοηθήσει την ισλαμιστική οργάνωση στον σχεδιασμό πολλών επιθέσεων, περιλαμβανομένης της δολοφονίας του εμίρη της Γκουόζα, αναφέρει ο

στρατός σε ανακοίνωσή του.

Δύο γυναίκες συνελήφθησαν επίσης στο πλαίσιο της έρευνας.

Μέχρι στιγμής η εντατική στρατιωτική επιχείρηση κατά της οργάνωσης έχει αποτύχει να αποδυναμώσει τους αντάρτες, οι οποίοι επιδιώκουν την ίδρυση ισλαμικού κράτους στην κυρίως μουσουλμανική βόρεια Νιγηρία και από τη δράση των οποίων έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι από τότε που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις τους το 2009.

Η απαγωγή 276 μαθητριών στα μέσα Απριλίου–εκ των οποίων 219 παραμένουν σε αιχμαλωσία–αποδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες από επιθέσεις της οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, υποστράτηγος Κρις Ολουκολάντε, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο συλληφθείς χρησιμοποίησε «ως κάλυψη, ενώ παρέμενε ενεργός τρομοκράτης» το ότι ανήκε σε φιλοκυβερνητική ομάδα προστασίας.

The post ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πιάστηκε επιχειρηματίας που σχετιζόταν με την Μόκο Χαράμ… appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα