Αποφυλακίστηκε ο Πιστόριους με αναστολή ποινής

Αποφυλακίστηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, μετά από περίπου ένα χρόνο φυλάκισης για τον φυλάκισης για την δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, για τον οποίο είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόννια φυλάκισης.

Ο Πιστόριους

θα πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ” οίκον περιορισμό, όπως προβλέπει η απόφαση αποφυλάκισης που εκδόθηκε από την δικαιοσύνη.

Όπως είναι γνωστό ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς είχε πυροβολήσει πέντε φορές στην πόρτα του μπάνιου του σπιτιού του την ολλανδικής καταγωγής φίλη του η οποία ήταν μέσα, επικαλούμενος ότι δεν γνώριζε ότι ήταν αυτή μέσα στο μπάνιο και ότι νόμιζε ότι μέσα βρισκόταν πιθανότατα κλέφτης. .

Οι εισαγγελείς, θεωρώντας ότι η ποινή που του έχει επιβληθεί είναι μικρή, έχουν ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι φόνος εκ προθέσεως και όχι από αμέλεια, επειδή ο Πιστόριους όφειλε να γνωρίζει πως το πρόσωπο που βρισκόταν κλειδωμένο πίσω από την πόρτα μπορούσε να σκοτωθεί.

Η εκδίκαση της έφεσης θα εξεταστεί στις 3 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα