Αποφυλακίστηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη

Παρέμειναν προφυλακισμένοι για 11 μήνες για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, αλλά τελικά η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη αποφυλακίστηκαν με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Καβαλάρη.

Στην κρίση του δικαστικού λειτουργού μέτρησε το γεγονός ότι τα τρία μέλη της

οικογένειας Ψωμιάδη κατέληξαν σε συμφωνία με τα θύματά τους ότι θα παραχωρήσουν την ακίνητη περιουσία στους ομολογιούχους, που ζημιώθηκαν από το «κανόνι» της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, παρέχοντάς τους πληρεξούσιο, με το οποίο μπορούν να τα πουλήσουν, ώστε να αποζημιωθούν.

Η συμφωνία αφορά στους περίπου 400 ομολογιούχους οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη.

Τα ακίνητα που περνούν στους ζημιωθέντες της Aspis Capital είναι μεταξύ άλλων κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ακίνητα στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι και στη λεωφόρο Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στο Φιξ, και δύο πολυκατοικίες, η μια στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στις Σέρρες. Εκτιμάται ότι η αξία των ακινήτων καλύπτει περίπου το 90% των κεφαλαίων που έχασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έκρινε ότι με την κίνηση αυτή δείχνουν εμπράκτως διάθεση να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα