Αποφασίζουν για ΕΣΠΑ, φορολογικό, απολύσεις

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης), καθώς αναμένεται να δρομολογηθούν συγκεκριμένες ενέργειες πάνω σε ευαίσθητους τομείς της οικονομίας αλλά και της δημόσιας ζωής.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους τους ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο

και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο Μέγαρο Μαξίμου και θα έχει ως βασικά θέματα τα εξής: κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, υλοποίηση της δέσμευσης για το νέο φορολογικό σύστημα και απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Παράλληλα, αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της αντιμετώπισης της ανεργίας, της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα, όπως και της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, δήλωσε «απολύτως ικανοποιημένος» από την κυβερνητική συνεργασία του με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ανέφερε ότι «όποτε χρειαστεί, θα γίνει».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ ζητά να μην προβεί η κυβέρνηση σε απολύσεις, αλλά να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα οι μετακινήσεις υπαλλήλων για να καλυφθούν τα κενά στο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ θέτει ως προτεραιότητα το θέμα της ανεργίας, αποκλείει τυχόν απολύσεις στο δημόσιο, όμως συμφωνεί με το μέτρο της κινητικότητας και προτείνει να αξιολογηθεί το σχετικό πρόγραμμα στο τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα