«Απόφαση-σταθμός για την Δικαιοσύνη», λέει ο συνήγορος του Κασιδιάρη

Για «δίκαιη απόφαση» έκανε λόγο ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη και πρώην μέλος της ΝΔ Παύλος Σαράκης, μετά την απελευθέρωση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής με περιοριστικούς όρους.

«Μέσα από την εξαντλητική ανακριτική διαδικασία δεν προέκυψε ένδειξη, το ελάχιστο είδος εμπλοκής του κ. Κασιδιάρη

σε ποινικό αδίκημα. Το ίδιο και για τον κ. Παναγιώταρο. Όσο και αν έψαξαν, εξάντλησαν κάθε πτυχή της δικογραφίας, αλλά δεν ανευρέθη το ελάχιστο. Αντίθετα, προσκομίστηκαν στοιχεία που κλόνισαν τις κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Σαράκης στο Βήμα FM.

Σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, «ο κ. Κασιδιάρης είπε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μια πολιτική δίωξη που του ασκήθηκε για να του στερήσει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Θα είναι υποψήφιος, μετά από αυτή την απόφαση, στις δημοτικές εκλογές, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος».

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη προς τους δημοσιογράφους, ο κ. είπε: «Δεν θα απολογηθώ για τέτοιες συμπεριφορές. Καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές, διότι οι δημοσιογράφοι κάνουν το καθήκον τους».

Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα προφυλακιστεί, ο συνήγορος του ΗλίαΚασιδιάρη σημείωσε ότι «εάν προφυλακίζεται μόνον ο ένας από τους τέσσερις βασικούς κατηγορουμένους, ο κ. Μιχαλολιάκος έχει θεωρητικά πολλές πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερος».

Τέλος, σχετικά με τη διαγραφή του από τη ΝΔ απάντησε: «Διεγράφην επειδή άσκησα το υπερασπιστικό μου καθήκον. Θεωρώ ότι ήταν μια πολιτική ανοησία, που έδινε σ' αυτήν την υπόθεση πολιτικό χαρακτήρα, ενώ, όπως την αντιμετωπίζω εγώ, είναι μια ποινική υπόθεση και διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα