Απόδραση από το Νοσοκομείο Νίκαιας: Πώς υπόδικος κατάφερε να διαφύγει

Ο γιατρός, είπε στους αστυνομικούς που συνόδευαν 21χρονο υπόδικο για ληστεία στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση, να του βγάλουν τις χειροπέδες, γιατί, διαφορετικά, το μέταλλο θα «χτυπούσε» το μηχάνημα και η εξέταση δεν θα μπορούσε να γίνει.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτό, ήταν, όπως αποδείχθηκε που περίμενε και ο νεαρός υπόδικός. Μόλις η εξέταση ολοκληρώθηκε, άνοιξε ξαφνικά την πόρτα, χτύπησε με γροθιά την αστυνομικίνα που στεκόταν έξω, την πέταξε κάτω, στη συνέχεια διέπραξε το ίδιο με τον άνδρα αστυνομικό και διέφυγε! Από εκείνη τη στιγμή σήμανε συναγερμός για τον

εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη, ο οποίος, διέφυγε τρέχοντας στο διάδρομο του Νοσοκομείου, ανάμεσα σε εμβρόντητους γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδούς ασθενών… Συνέβη σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, ο 21χρονος, ήταν προφυλακισμένος για τη διάπραξη ληστείας σε βάρος μιας γυναίκας, ακριβώς στην περιοχή της Νίκαιας. Πριν από λίγες ημέρες, παραπονέθηκε στους υπευθύνους του καταστήματος κράτησης του Αυλώνα για έντονες ενοχλήσεις και κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Κρατικό της Νίκαιας, Το ζευγάρι των αστυνομικών, που συνόδευε τον υπόδικο, στις φυλακές νέων Αυλώνας, οδήγησε τον κρατούμενο στον χώρο όπου βρίσκεται το μηχάνημα για τη μαγνητική εξέταση.

Εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες του Alphafreeporess, συνέβη το καταλυτικό γεγονός που συνέτεινε στην απόδραση. Ο γιατρός, είπε να βγουν οι χειροπέδες. Οι αστυνομικοί το έκαναν. Περίμεναν έξω από τον χώρο της εξέτασης, προκειμένου να τον παραλάβουν. Όμως, εκείνος είχε άλλα σχέδια. Πετάχτηκε σαν ελατήριο από το κρεββάτι, άνοιξε την πόρτα, έδωσε μια δυνατή γροθιά στην αστυνομικίνα, η οποία έπεσε κάτω.

Χτύπησε και τον άνδρα αστυνομικό

Ο αστυνομικός, που στεκόταν λίγο πιο πίσω επιχείρησε να μπει στο εσωτερικό, αλλά ο δραπέτης έπεσε πάνω του χτυπώντας δυνατά. Τον έριξε κι αυτόν στο δάπεδο κι άρχισε να τρέχει στο διάδρομο έως ότου βρήκε έξω και χάθηκε στα στενά της περιοχής, που γνωρίζει καλά λόγω της παλαιότερης δράσης του. Αστυνομικοί, που έχουν εμπειρία από ανάλογες αποδράσεις κρατουμένων στο ίδιο φόντο, δηλαδή μέσα από νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί για εξετάσεις, τονίζουν ότι είναι πια καιρός να αλλάξει η διαδικασία που ακολουθείται σ αυτές τις περιπτώσεις, να βρεθεί δηλαδή μια καλύτερη λύση. Τονίζουν ότι κάποιος αδίστακτος κακοποιός στην ίδια θέση θα μπορούσε να είχε αρπάξει και τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι οι γιατροί-με το δίκιο τους- απαιτούν να βγουν οι χειροπέδες. Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί μένουν έξω από τον χώρο εξέτασης όλα είναι πιθανά να συμβούν. Ηδη, έχουν δοθεί φωτογραφίες του αναζητούμενου δραπέτη-ληστή και η περιγραφή του παρουσιαστικού και των ενδυμάτων του κατά την απόδραση και αναζητείται παντού.

Keywords
Τυχαία Θέματα