Αποδείξεις αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία θέλουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Συγκεκριμένες αποδείξεις ότι αποχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή των συνόρων με την Ουκρανία, θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρααμφιβολίες για την πρόθεση της Ρωσίας να αποσύρει τους στρατιώτες της εξέφραζε από τις Βρυξέλλες και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ,

Άντερς Φο Ράσμουσεν.

«Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένες και σαφείς αποδείξεις για τις ενέργειες αυτές (σ.σ. του ρωσικού στρατού) προτού να κρίνουμε» την ακρίβεια των ανακοινώσεων της Μόσχας, σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ για απουσία αποδείξεων ότι έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων έκανε λόγο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωση του Πούτιν» για το θέμα αυτό, «όμως ακόμη δεν έχουμε δει να αποχωρούν. Με λυπεί επειδή αυτό θα ήταν μια ένδειξη αποκλιμάκωσης και, εάν κάποια μέρα δούμε σημάδια αποχώρησης, θα είμαι ο πρώτος που θα χαρεί», εξήγησε ο Άντερς Φο Ράσμουσεν, κάνοντας και πάλι έκκληση στη Μόσχα να υιοθετήσει μια «πιο εποικοδομητική στάση» και να ξεκινήσει διάλογο με το Κίεβο επειδή «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα