Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση για τις τράπεζες

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποχώρησε από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που διεξάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά τις τράπεζες. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακωλώτος διαμαρτυρήθηκε έντονα για το νομοσχέδιο λέγοντας: «επιτέλους, υπάρχει και όριο στην επιβολή της εκτελεστικής εξουσίας στην νομοθετική

εξουσία».

«Ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Στουρνάρας μας λένε ότι πρέπει να γίνουμε μία κανονική χώρα. Εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο όρος γιατί δείχνει ένα επαρχιωτισμό. Δείτε όμως τις διαδικασίες που ακολουθούν τα άλλα κοινοβούλια», υπογράμμισε. «Ούτε οι Βουλευτές της συμπολίτευσης το έχουν διαβάσει», τόνισε επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 200 σελίδες ενός πολύ τεχνοκρατικού κειμένου που «αν κάποιος θέλει να είναι συνεπής με τον εαυτό του θέλει μισή ώρα η κάθε σελίδα για να την διαβάσεις».

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, o ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η επί της αρχής συζήτηση να διεξαχθεί την Πέμπτη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος πρότεινε την Πέμπτη να ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις, να κληθούν φορείς και την Παρασκευή να γίνει η δεύτερη ανάγνωση.

Ο εισηγητής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος διαφώνησε με την πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής, όμως η πλειοψηφία των κομμάτων την στήριξε. «Να πάμε στη διαδικασία που προτείνετε, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποχωρήσει κανείς», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας ένταση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη που φώναξε όρθιος «δικτατορία θέλετε; Θέλετε να μείνετε μόνοι σας στη Βουλή;».

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα είναι την Πέμπτη, 24 Απριλίου. Στην Επιτροπή θα κληθούν φορείς (ΟΤΟΕ, Τράπεζα της Ελλάδος, εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές τράπεζες και Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Τυχερών Παιγνίων). Στις 25 Απριλίου θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες, ώστε να εισαχθεί στην Ολομέλεια αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα που θα αρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα