Από το όνειρο της Ευρώπης, στον θάνατο: 4 μετανάστες νεκροί μετά από καταδίωξη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από το όνειρο της Ευρώπης, στο θάνατο, μέσα σε χαράδρα της Νέας Περάμου, στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης.

Τέσσερις παράτυποι μετανάστες, από τους οκτώ, που επέβαιναν σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, ανασύρθηκαν νεκροί από χαράδρα, όταν ο Πακιστανός λαθροδιακινητής στη διάρκεια καταδίωξης για να ξεφύγει έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα την πρώτη του οχήματος.

Άλλοι τέσσερις παράτυποι μετανάστες

τραυματίστηκαν

Τέσσερις άλλοι δύστυχοι παράτυποι μετανάστες τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ τραυματίας συνελήφθη και ο Πακιστανός, που θεωρείται υπαίτιος της πολύνεκρης τραγωδίας.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της Alphafreepress

Όσα συνέβησαν επιβεβαιώνουν δυστυχώς το πρόσφατο ρεπορτάζ της Alphafreepress, με τίτλο «σκηνές πολεμικής ταινίας ξετυλίγονται καθημερινά στις παραμεθόριες περιοχές με αστυνομικούς και λαθροδιακινητές».

O Πακιστανός λαθροδιακινητής δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, αργά τη νύχτα, στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος Άγιου Σίλα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο όπως πρόεκυψε επέβαιναν οκτώ μη νόμιμοι μετανάστες, με οδηγό 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, διακινητή, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και συνέχισε την πορεία του, επιχειρώντας να διαφύγει.

Επιχείρησε να ακινητοποιήσει το όχημα σε χωμάτινο έρεισμα αλλά το έριξε στον γκρεμό

Στη συνέχεια, με ιλιγγιώδη ταχύτητα μπήκε στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και στο ύψος του οικισμού της Νέας Περάμου, όταν ο οδηγός επιχείρησε να ακινητοποιήσει το όχημα σε παρακείμενο χωμάτινο έρεισμα, προφανώς για να διαφύγει, αυτό κατέπεσε σε γκρεμό.

Οι τέσσερις δύστυχοι επιβάτες ανασύρθηκαν νεκροί

Αποτέλεσμα της πτώσης, αναφέρει η Αστυνομία, ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός τεσσάρων διακινούμενων, ο τραυματισμός των υπολοίπων τεσσάρων και του διακινητή, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες.

Πρόσφατα για το μεγάλο πρόβλημα που εντοπίζεται στα σύνορα, η Alphafreepress, έγραφε:

Σκηνές πολεμικής ταινίας καθημερινά στην παραμεθόριο

«Σκηνές πολεμικής ταινίας ξετυλίγονται, σχεδόν, καθημερινά, στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, καθώς αδίστακτοι λάθρο διακινητές παράτυπων μεταναστών, συμπλέκονται με άνδρες της συνοριοφυλακής βάζοντας σε κίνδυνο και τους παράτυπους μετανάστες και τους αστυνομικούς.

Επιτέθηκε στους αστυνομικούς και επιχείρησε να αρπάξει όπλο

Στον κόσμο του Αγίου Σίλα της Εγνατίας Οδού, 22χρονος Αλβανός λαθροδιακινητής, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκαν δέκα Πακιστανοί τους οποίους έκρυβε σε καρότσα φορτηγού, επετέθη κατά των αστυνομικών.

Εξουδετερώθηκε με σφαίρες αστυνομικών

Επιχείρησε να αρπάξει το περίστροφο από έναν απ αυτούς και τελικά εξουδετερώθηκε με σφαίρες άλλου αστυνομικού που τον βρήκαν στη γλουτιαία περιοχή και στο χέρι.

Σύρος λαθροδιακινητής έχασε στην καταδίωξη τον έλεγχο του οχήματος κι έπεσε σε τοίχο

Σε άλλο «πολεμικό» περιστατικό, Σύρος λαθροδιακινητής που μετέφερε έναντι αμοιβής στοιβαγμένους στο αυτοκίνητο έξι συμπατριώτες του, στη διάρκεια καταδίωξης, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε δέντρο, οπότε και αναγκάστηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς, βγαίνοντας μέσα από τις παραμορφωμένες λαμαρίνες.

Θρίλερ και στην Εθνική Ξάνθης- Καβάλας

Το πρώτο σοβαρό περιστατικό, λοιπόν, ξεκίνησε στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, όταν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο με οδηγό τον 22χρονο Αλβανό λαθροδιακινητή, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Έχασε λόγω ταχύτητας τον έλεγχο του οχήματος

Στη συνέχεια, στον κόμβο του Αγίου Σίλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 22χρονος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί.

Ο αλλοδαπός διακινητής, για να αποφύγει τη σύλληψη, πάντα κατά την Αστυνομία, επιτέθηκε με βιαιότητα σε αστυνομικό, χτυπώντας τον με τα χέρια, ενώ παράλληλα επιχείρησε να του αποσπάσει το υπηρεσιακό του όπλο.

Άλλος αστυνομικός έριξε εκφοβιστικές βολές και κατά του 22χρονου

Προκειμένου να αποτραπεί ο αφοπλισμός του αστυνομικού, άλλος συνάδελφός του, έριξε αρχικά βολές εκφοβισμού προς ασφαλή κατεύθυνση και στη συνέχεια βολές ακινητοποίησης του δράστη, ο όποιος συνέχιζε την επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη γλουτιαία περιοχή και την παλάμη.

Σε Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση, ο συλληφθείς διακινητής και οι δέκα διακινούμενοι, που τραυματίστηκαν από το τροχαίο ατύχημα.

Ο Σύρος διακινητής δεν σταμάτησε στο σήμα της αστυνομίας

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε 28χρονο Σύρο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε καταδίωξη.

Προσέκρουσε σε προστατευτικό τοιχίο

Το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό, ενώ στη συνέχεια στον κόμβο Αγίου Ανδρέα – Καβάλας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε προστατευτικό τοιχίο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Συνέλαβαν τον 28χρονο διακινητή, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο . αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Το άρθρο Από το όνειρο της Ευρώπης, στον θάνατο: 4 μετανάστες νεκροί μετά από καταδίωξη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα