Απεργιακό «τσουνάμι» σε όλη τη χώρα

Σε κλοιό διαδηλωτών όλη η χώρα, αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στη μεγάλη πανεργατική κινητοποίηση που διοργανώνουν τα δυο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προ την πλατεία Συντάγματος.

Στους δρόμους αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι που συμμετέχουν στην απεργία.

Κλειστά θα είναι με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους. Κλειστά θα είναι επίσης τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

Κλειστοί θα είναι οι Δήμοι, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) να καλεί για την Αθήνα, προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη).

Γενικό προσκλητήριο απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για την αυριανή 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ξεχωριστεί συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ που καλεί τους εργαζομένους στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Διαδηλώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη που το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί και πάλι στις 10.30 π.μ. σε πλατεία ΗΣΑΠ και άγαλμα Βενιζέλου αντίστοιχα.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Τα συνδικάτα των εργαζομένων προχωρούν σε κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του μέσου,

Ο Προαστιακός και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πανελλαδικά δεν θα εκτελεστούν, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία,

Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιάς τους, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων,

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των αυτοκινητιστών,

- Δεν θα υπάρχει σύνδεση του «Ελ.Βενιζέλος» με το Μετρό, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών,

- Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βαρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 και έτσι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις στ

Keywords
Τυχαία Θέματα