Απεργία δίψας ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο Ν. Ρωμανός

Ξεκίνησε και απεργία δίψας σήμερα ο Νίκος Ρωμανός, ύστερα από 31 ημέρες απεργίας πείνας, με την κατάσταση της υγείας του να έχει επιδεινωθεί και να έχει επιβαρυνθεί σε πολύ επικίνδυνο βαθμό, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση,

ο οποίος μίλησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

«Θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τα παιχνίδια σε βάρος του Ρωμανού», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης. Η είδηση ότι ο Ρωμανός θα ξεκινούσε και απεργία δίψας σήμερα το πρωί, γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βουλή, εν μέσω κλιμακούμενης έντασης η συζήτηση επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ απ’ έξω από τη Βουλή, επί της οδού Αμαλίας πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο πατέρας του απεργού μαζί με άλλους 300 περίπου αλληλέγγυους.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός να προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι, που θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της τροπολογίας που αφορά το Νίκο Ρωμανό και δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα.

Βουλευτές, όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, έκαναν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να προσαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να αποκλείει οποιαδήποτε παρερμηνεία και να διασφαλίζει ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα εφαρμοστεί στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα