Απεργία ΑΔΕΔΥ: Νεκρώνει το Δημόσιο, κλειστά σχολεία και συγκέντρωση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παραλύει σήμερα Πέμπτη το Δημόσιο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:

«την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00 πμ, στη Βουλή».

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη ΔΟΕ και 3ωρη στάση εργασίας για την ΟΛΜΕ (11:00 – 14:00 για τον πρωινό, 14.00 – 17.00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αναπληρωτές καθηγητές, σωματεία φοιτητών και μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 10.00 το πρωί, στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς στην Βουλή.

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για σήμερα, Πέμπτη 17/01/2019, με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούνται να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στη Βουλή.

Το άρθρο Απεργία ΑΔΕΔΥ: Νεκρώνει το Δημόσιο, κλειστά σχολεία και συγκέντρωση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
κλειστα σχολεια, απεργια, ΑΔΕΔΥ, σχολεια, απεργια αδεδυ, δημοσιο, συγκεντρωση, σταση εργασιας, αποσυρση, γνώμονα, δοε, ολμε, συμμετοχή, απεργιες, βουλη, ελμε, ποεδην, συμβασιουχοι, εκαβ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια μμε, νεα κυβερνηση, αναπληρωτες, δοε, εκαβ, ολμε, υγεια, ωρα, αρθρο, γνώμονα, δυνατοτητα, εκπαιδευση, ελμε, ενημερωση, ετων, κυβερνηση, πεμπτη, ποεδην, προπυλαια, πρωινο, πρωι, σειρα, συμμετοχή, σχολειο, ωρες
Τυχαία Θέματα