Απελαύνει τον επικεφαλής της CIA στο Βερολίνο η Γερμανία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την απέλαση του επικεφαλής της CIA στο Βερολίνο διέταξε η γερμανική κυβέρνηση, ως «απάντηση» στις δύο υποθέσεις κατασκόπων που ήρθαν πρόσφατα στην δημοσιότητα.

Όπως μεταδίδει το BBC ο αξιωματούχος φέρεται να αποτελούσε «συνδετικό κρίκο» της CIA στην αμερικανική πρεσβεία, στο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν Γερμανό υπάλληλο των μυστικών υπηρεσιών με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδεικνύουν “αξιοθρήνητη βλακεία”, μετά την ανακάλυψη των δύο περιπτώσεων κατασκοπείας, όπου γερμανοί πράκτορες εργάζονταν για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

“Το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατολογούν σε μάς ανθρώπους τρίτης κατηγορίας, είναι τόσο βλακώδες. Απέναντι σε τόση βλακεία, δεν μπορεί παρά να βάλει κανείς τα κλάματα”, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

Πηγή:www.capital.gr

Το άρθρο Απελαύνει τον επικεφαλής της CIA στο Βερολίνο η Γερμανία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα