Απειλές αποκεφαλισμού & δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αμφιλεγόμενη «Padmaavat» (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι αρχές της Ινδίας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς παλεύουν να αντιμετωπίσουν την οργή των συντηρητικών της χώρας που έχουν εξοργιστεί με την υπερπαραγωγή του Βοllywood, Padmaavat, που έκανε πρεμιέρα.

Οι διαδηλωτές εξεγέρθηκαν κατηγορώντας τον σκηνοθέτη Σαντζάι Λίλα Μπάνσαλι ότι παρουσιάζει με λάθος τρόπο μία ρομαντική σχέση ανάμεσα στην βασίλισσα της Ινδίας και του μουσουλμάνου αυτοκράτορα Alauddin Khilji.

Η κάστα Karni Sena τον κατηγορεί

ότι στην ταινία παραμορφώνει την ιστορία, ωστόσο ο ίδιος έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ενώ κυκλοφόρησε και ένα βίντεο, στο οποίο διευκρινίζει ότι η ταινία του δεν αλλοιώνει τίποτα.

Τον Ιανουάριο του 2017 μέλη της κάστας Karni Sena εισέβαλαν στο στούντιο που γυριζόταν η ταινία προκαλώντας καταστροφές ενώ εξέδωσαν ένα είδος «φάτουα» ότι θα ανταμείψουν με 50 εκατομμύρια ρουπίες- περίπου 637.000 ευρώ- όποιον «αποκεφάλιζε» τον σκηνοθέτη ή την πρωταγωνίστρια.

Τα επεισόδια έφθασαν μέχρι το Κοινοβούλιο καθώς ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου, Ραούλ Γκάντι, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι απέτυχε να διατηρήσει τον νόμο.

Η διάσημη ηθοποιός του Bollywood, Ντιπίκα Παντούκο, ενσαρκώνει τον ρόλο της θρυλικής βασίλισσας Padmavati, ενώ στο πλάι της παίζουν διάσημοι ηθοποιοί της Ινδίας.

Ωστόσο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το Κεντρικό Συμβούλιο Πιστοποίησης Κινηματογράφου της Ινδίας, ζήτησε από τους υπεύθυνους της ταινίας να προβούν σε πολλές αλλαγές, τόσο στην ταινία, όσο και στον τίτλο -ο αρχικός τίτλος ήταν το όνομα της βασίλισσας Padmavati, η οποία στη πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς.

Τα κρατίδια Ρατζαστάν, Γκουτζαράτ, Μαντχία Πραντές και Γκόα, τα οποία ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα, αποφάσισαν να μην προβάλουν την ταινία. Ωστόσο η απόφασή αυτή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, με το αιτιολογικό ότι «λογοκρίνεται η καλλιτεχνική ελευθερία».

Παρά τις απειλές, κυρίως από διάφορες ακραίες συντηρητικές ομάδες, εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ινδία κατέκλυσαν τις κινηματογραφικές αίθουσες για να δουν την πολυσυζητημένη ταινία.

Το άρθρο Απειλές αποκεφαλισμού & δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αμφιλεγόμενη «Padmaavat» (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα