Απάτη με e – shop που πουλούσαν δήθεν επώνυμα προϊόντα τζάμπα

Θαμπωμένοι από τις «δημιουργίες» διεθνών πασίγνωστων οίκων σε παπούτσια, ρουχισμό, γυναικείες τσάντες και αρώματα, που έβλεπαν σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, έσπευδαν να κάνουν παραγγελίες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πλήρωναν με αντικαταβολή, μόλις παραλάμβαναν από τα χέρια του κούριερ το… εμπόρευμα, και τότε μόνο διαπίστωναν με απελπισία ότι άνθρακες ήταν ο…θησαυρός! Τα δέματα περιείχαν μαϊμού προϊόντα ή φθαρμένα ή ευτελούς αξίας, ακόμη και βίδες! Από τη μέχρι τώρα έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου, έχει προκύψει ότι τουλάχιστον 75 υποψήφιοι αγοραστές έμειναν άφωνοι με αυτά που είδαν

ως περιεχόμενο, χάνοντας τα χρήματά τους και η έρευνα συνεχίζεται. Πίσω από την διαρκή εξαπάτηση βρισκόταν μία, τουλάχιστον δωδεκαμελής συμμορία, στην οποία πλειοψηφούσαν οι…γυναίκες.

Ήταν επτά γυναίκες και πέντε άνδρες, οι οποίοι, από τον Μάρτιο του 2023, έστηναν εικονικά e-shop στο διαδίκτυο, αναρτούσαν φωτογραφίες απατηλές και διαφήμιζαν μέσω face book. Δρώντας πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο και έχοντας μοιράσει τους επί μέρους ρόλους μεταξύ τους, συνέχιζαν να στέλνουν…μαϊμούδες στα σπίτια, με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές.

Λέει η Αστυνομία για τον τρόπο δράσης:

«Δημιουργούσαν ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης ρουχισμού, υπόδησης κ.α., τα οποία διαφήμιζαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης(σ.σ.facebook) και άλλων ιστοσελίδων, που είχαν δημιουργήσει για αυτόν το σκοπό. Στα ηλεκτρονικά καταστήματα πωλούσαν δήθεν επώνυμα προϊόντα, κυρίως υποδήματα, ενδύματα, τσάντες και αρώματα, σε δελεαστικές τιμές, προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους να προβούν σε ηλεκτρονικές παραγγελίες. Στη συνέχεια έστελναν τις παραγγελίες συνήθως με εταιρείες ταχυμεταφορών με πληρωμή μέσω αντικαταβολής, ωστόσο στο δέμα τοποθετούσαν προϊόντα διαφορετικά της παραγγελίας, όπως προϊόντα απομίμησης, ή φθαρμένα προϊόντα ή αντικείμενα ευτελούς αξίας».

Ο αρχηγός, ο αποστολέας

Όπως προαναφέρθηκε είχαν και συγκεκριμένους ρόλους. (Αρχηγικό μέλος, δικαιούχος ιστοτόπου, αποστολέας δεμάτων, δικαιούχος των ποσών της αντικαταβολής). Η ομάδα των 12, όπως έχει προκύψει, εξαπάτησε 46 πολίτες στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, 3 στη Λάρισα. Διέπραξε από δύο απάτες σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική, καθώς και από μία απάτη σε Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Ημαθία, Ιωάννινα, Ξάνθη και Πέλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα