Απαντήσεις έκθεση ΕΠΑΛ 2022: Οι λύσεις των θεμάτων στα Νέα Ελληνικά

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών άνοιξε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) ως προς τα θέματα που «έπεσαν» στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (ΕΠΑΛ) σχολιάζει πως “και τα δύο κείμενα γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υποψηφίους”

και ότι “τα ερωτήματα είναι σε όλα τα ζητούμενα διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν προκαλούν έκπληξη στους προετοιμασμένους υποψηφίους”.

Αναλυτικά αναφέρει: «Οι μαθητές της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στο περιβάλλον. Το διαγώνισμα αποτελείται από δύο κείμενα, ένα μη λογοτεχνικό και ένα λογοτεχνικό. Και τα δύο κείμενα γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υποψηφίους. Τα ερωτήματα είναι σε όλα τα ζητούμενα διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν προκαλούν έκπληξη στους προετοιμασμένους υποψηφίους».

Τα θέματα και οι απαντήσεις

‘Ενα κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα της W.W.F για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε σχέση με τη θωράκιση της υγείας του ανθρώπου αλλά και της υγείας του πλανήτη, αλλά και ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου “Στο τέλος νικάω εγώ”, για τη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν τα δύο κείμενα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα, πρώτη μέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Οι απαντήσεις των θεμάτων Νέων Ελληνικών: Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα