Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο στον Πιστόριους

Στη δικαιοσύνη οδηγείται πλέον το φονικό που συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο σπίτι του παραολυμπιονίκη πρωταθλητή, Όσκαρ Πιστόριους. Στον 26χρονο αθλητή, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το φόνο της συντρόφου του, η οποία βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό, στο σπίτι του στην Πρετόρια.

Οι πρώτες πληροφορίες από Μέσα

της Νότιας Αφρικής υποστηρίζουν ότι ο Πιστόριους ενδεχομένως να πέρασε την κοπέλα του για διαρρήκτη και να την πυροβόλησε.

Η αστυνομία έφθασε στο σπίτι του Πιστόριους μετά την κλήση που δέχθηκε για πυροβολισμούς στην περιοχή και οι αστυνομικοί αντίκρισαν τους τραυματιοφορείς, που επίσης είχαν κληθεί, να προσπαθούν να επαναφέρουν την 30χρονη γυναίκα με τεχνητή αναπνοή.

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών και έγινε προσαγωγή για ανάκριση του 26χρονου αθλητή, του πρώτου παραολυμπιονίκη που έλαβε μέρος και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ποιος είναι ο Πιστόριους

Ο "Blade Runner", αποτελεί αθλητή-σύμβολο καθώς αν και ακρωτηριάστηκε και στα δύο του πόδια σε ηλικία 11 μηνών αυτό δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και μάλιστα να πρωταγωνιστήσει σε κορυφαίο επίπεδο.

Η πρώτη του διάκριση ήρθε το 2004 στους παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα και το χρυσό στα 200, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στους παραολυμπιακούς του Πεκίνου στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης και στα τρία αγωνίσματα που συμμετείχε (100, 200 και 400 μέτρα).

Στη συνέχεια βγήκε νικητής από τη διαμάχη του με την IAAF (πίστευαν πως κάποια από τα τεχνητά μέλη που χρησιμοποιεί ο Πιστόριους του έδιναν πλεονέκτημα έναντι αρτιμελών αθλητών) και κατάφερε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι.

Εκεί έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στα 200 μέτρα ενώ ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας της Νότιας Αφρικής στον τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα