Απαγορευμένο το κάπνισμα για τους κάτω των 21 ετών Νεοϋορκέζους

Από τα 18 στα 21 έτη θα ανέβει στη Νέα Υόρκη η ηλικία που μπορεί κανείς να καπνίζει νόμιμα, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ. Το σχέδιο τροποποίησης του κανονισμού με την αύξηση του ηλικιακού ορίου κατά τρία έτη θα κατατεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο στις 2 Μαΐου. Σημειώνεται ότι για να εγκριθεί η τροποποίηση αρκεί η απλή πλειοψηφία.

«Πάρα πολλοί καπνιστές ξεκινούν αυτή τη θανατηφόρα συνήθεια πριν από τα 21 έτη τους. Καθυστερώντας την ηλικία από την οποία τα παιδιά και οι νέοι θα έχουν πρόσβαση σε προϊόντα καπνού, μειώνουμε την πιθανότητα να ξεκινήσουν το κάπνισμα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος, Κριστίν Κουίν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Νέα Υόρκη απαγορεύεται το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια, πάρκα, πλατείες, ακόμη και στις παραλίες, ενώ οι φόροι που επιβάλλονται στα τσιγάρα είναι από τους υψηλότερους στις ΗΠΑ.

Με στοιχεία το ποσοστό των ενηλίκων που καπνίζουν έφτασε από το 21,5% το 2002 στο 14,8% το 2011. Το ποσοστό των νέων καπνιστών όμως έμεινε αμετάβλητο, στο 8,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα