Απαγωγή επτά Γάλλων τουριστών στο Καμερούν

Υπο ομηρία βρίσκονται επτά Γάλλοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, οι οποίοι απήχθησαν από ενόπλους στο Καμερούν και οδηγήθηκαν στη συνέχεια στη Νιγηρία.

Το Παρίσι αναφέρει πως πίσω από την ομηρία βρίσκεται η Ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Οι απαγωγείς (των Γάλλων) διέσχισαν τα σύνορα της Νιγηρίας με τους ομήρους τους», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Καμερούν σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας (Crtv).

Το περιστατικό

σημειώνεται μόλις τρεις ημέρες μετά την απαγωγή των επτά ξένων εργαζόμενων σε κατασκευαστική εταιρεία στη βόρεια Νιγηρία, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ένα σκέλος της Μπόκο Χαράμ, η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).

«Έμαθα ότι επτά συμπατριώτες μας απήχθησαν στο Καμερούν -τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά της ίδιας οικογένειας- από μια τρομοκρατική οργάνωση που ξέρουμε και η οποία είναι στη Νιγηρία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

«Παρατηρώ κυρίως την ανάπτυξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, στην προκειμένη περίπτωση της Μπόκο Χαράμ, σε εκείνη την πλευρά του Καμερούν, κάτι αρκετά ανησυχητικό που μας κάνει να κινητοποιηθούμε», πρόσθεσε ο Ολάντ διευκρινίζοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των γαλλικών αρχών για τον εντοπισμό των υπηκόων της σε συνεργασία με τις αρχές του Καμερούν και της Νιγηρίας.

Ο γαλλικός όμιλος φυσικού αερίου GDF Suez επιβεβαίωσε χθες την «απαγωγή ενός εκ των συνεργατών του και της οικογένειας του».

Keywords
Τυχαία Θέματα