Αντίθετος με τα σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτά που δρομολογούνται τώρα δε θα ισχύσουν με κυβέρνηση Αριστεράς»… Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, τέως δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας έδειξε το δρόμο που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε περίπτωση που κληθεί να λάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να διαχειριστεί το μεγάλο θέμα των απορριμμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παραχώρησε συνέντευξη

Τύπου, μία ημέρα πριν (22/01) από τον πρώτο διαγωνισμό από τον ΕΔΣΝΑ για το εργοστάσιο σκουπιδιών μέσω ΣΔΙΤ στο Γραμματικό.

«Η πρόταση αυτή είναι συγκεντρωτική, εμείς θέλουμε αποκέντρωση με μικρές μονάδες. Αυτοί αποθαρρύνουν τη συμμετοχή, εμείς την ενθαρρύνουμε. Αυτοί θέλουν ιδιωτικοποίηση, εμείς θέλουμε διατήρηση δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων» δήλωσε ο κ. Τζόκας.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας τους διαγωνισμούς του ΕΔΣΝΑ, σημείωσε πως οι προτάσεις αυτές έχουν «ένα επιπλέον αρνητικό διότι ο ιδιώτης από τη στιγμή που θα αμείβεται με τον τόνο, έχει συμφέρον να παραμείνει μεγάλος όγκος, και ως εκ τούτου δε θα γίνει στρατηγική μείωση των απορριμμάτων».

Σχετικά με την αύξηση στα δημοτικά τέλη μίλησαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και Χαρά Καφαντάρη.

«Η ιδιωτικοποίηση θα φέρει μείωση των θέσεων εργασίας και εκτίναξη των ανταποδοτικών τελών», υπογράμμισε η Χ. Καφαντάρη, θέτοντας παράλληλα και ζήτημα νομιμότητας: «Δε νομιμοποιούνται οι αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ διότι αυτές πάρθηκαν από την εκτελεστική επιτροπή και όχι και από τη γενική συνέλευση», είπε.

Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα, επισήμανε ότι δημιουργούνται «τεράστιες μονάδες στην Αττική, που θα διαχειρίζονται 1,350 εκατ. τόνους σκουπιδιών το χρόνο», ενώ έκανε λόγο «για αύξηση των δημοτικών τελών».

Keywords
Τυχαία Θέματα