Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Αναβολή μιας εβδομάδας;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην αναβολή, για τουλάχιστον μία εβδομάδα, της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ζήτησε από τη Βουλή με αίτημα που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, επικαλούμενος «έκτακτο κώλυμά του».

Η συζήτηση επρόκειτο να ξεκινήσει στο Β΄Θερινό Τμήμα της Βουλής στις 26 ή 27 Αυγούστου, αλλά

ενδεχομένως το σχέδιο νόμου να ενταχθεί στις εργασίες του Γ’ Θερινού Τμήματος που αρχίζουν στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι ένα από τα «καυτά» ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, δεδομένου ότι υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την πλευρά βουλευτών, όσο και από την πλευρά της Εκκλησίας.

Μετά τους 38 βουλευτές της ΝΔ που ζητούν να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές εξέφρασαν παρόμοια θέση, σε υψηλότερους τόνους.

Συγκεκριμένα με κοινή τους δήλωση υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο «όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς» και «η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας». Την ανακοίνωση υπογράφουν οι βουλευτές Χρυσούλα Γιαταγάνα Χρυσούλα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Βασίλειος Καπερνάρος, Γεώργιος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νικόλαος Νικολόπουλος και Γεώργιος Νταβρής.

Το άρθρο Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Αναβολή μιας εβδομάδας; εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα