Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, κατηγορούμενος για δημόσια υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος.

Οι κατηγορίες αφορούν δηλώσεις του το 2015 σχετρκά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Την παραπομπή του Μητροπολίτη επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η δικηγόρος Κλειώ Παπαπαντολέων, που έχει αναλάβει αμισθί την υπόθεση.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

χαρακτήρισε «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας το ποίμνιό του να τους επιτεθεί: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!», έγραφε χαρακτηριστικά.

Αφορμή είχε σταθεί η κατάθεση του σχεδίου νόμου που εξομοίωνε τα δικαιώματα των ετερόφυλων ζευγαριών με αυτά των ομόφυλων.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 2016, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κάθε θρησκευτικός λειτουργός που κατά την άσκηση των καθηκόντων του (ή δημόσια, με την ιδιότητά του) προκαλεί τους πολίτες σε εχθροπάθεια εις βάρος άλλων πολιτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

Η μήνυση έγινε τελικά δεκτή από τον εισαγγελέα που παρέπεμψε τον μητροπολίτη σε δίκη, που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου του επόμενου έτους στο Αίγιο.

Το άρθρο Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα