Αντιμέτωπος με κακουργήματα ο Αλέξης Μητρόπουλος – Διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή

Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ύστερα από την ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος του.

Η υπόθεση, ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια και οδήγησε στην έξοδο του Αλέξη Μητρόπουλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα άρχισαν όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος έχει αρνηθεί κατά καιρούς τις κατηγορίες.

Η απαγγελία των κατηγοριών, έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ όταν όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ.Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου το διπλάσιο.

Τον ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε πίσω από την υπόθεση ο Μητρόπουλος

«Σκευωρία» και «υπηρεσιακή αθλιότητα» κατήγγειλε το Σεπτέμβρη ο Αλέξης Μητρόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στόχος ήταν ο εξοστρακισμός του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύοντας πως δεν θα αφήσει «ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιον σύντροφο» να τον σπιλώσει.

Ωστόσο, ο κ. Μητρόπουλος, δεν κατονόμασε ποτέ ποιος είναι εκείνος, ο οποίος ενήργησε για να φτάσει ξανά ο φάκελός του στη Βουλή, παραμονές της διάλυσής της. Μίλησε για «αλληλουχία γεγονότων που οδηγούν σε πρόσωπο» και υποστήριξε πως «άλλοι παύθηκαν σε ένα βράδυ και άλλοι αναβαθμίσθηκαν σε ένα βράδυ για να έρθει η υπόθεσή μου στο προσκήνιο» και ισχυρίστηκε πως ο εφοριακός, που επέβαλε το πρόστιμο πήρε προαγωγή, ενώ από τον εφοριακό που διαφωνούσε για την υποβολή προστίμου αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα