Αντιεξουσιαστές διέλυσαν τη συγκέντρωση των Πανεπιστημιακών στα Προπύλαια με φραστικές επιθέσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάληψη από αναρχικούς και αυτοονομαζόμενους αντιεξουσιαστές, της πρυτανείας του ΕΚΠΑ και άλλων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η συγκέντρωση ήταν επεισοδιακή, καθώς εκδιώχθηκαν, όπως καταγγέλλουν, προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο. Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πράγματοποιήθηκε έπειτα

από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν φραστικά με συνθήματα και ύβρεις στα 100 περίπου μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ κινήθηκαν προς το μέρος τους για να τους υποχρεώσουν να φύγουν από το σημείο πράγμα που κατάφεραν.

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρει ότι οι καταλήψεις δημόσιων χώρων γενικεύονται.

Ο Κώστας Καραγκούνης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, ενώ υπάρχει παραγγελία για την εφαρμογή του νόμου στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών, «επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τις ιδεοληψίες της και τις νοοτροπίες της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι πριν δύο εβδομάδες είδαμε αποκεφαλισμένα αγάλματα, λεηλατημένες εκκλησίες και κατεστραμμένους πανεπιστημιακούς χώρους.

«Αυτή την εβδομάδα, τι να περιμένουμε; Και ας μας πουν ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Ο κ. Τσίπρας ή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ;» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Keywords
Αναζητήσεις
προπυλαια αντιεξουσιαστες
Τυχαία Θέματα