Αντιεμβολιαστές Ελλάδα: Και η αντιτρομοκρατική στο κυνήγι ακραίων ομάδων

Και η Αντιτρομοκρατική, πλέον, μπαίνει στο κυνήγι των ακραίων αρνητών του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της λαίλαπας του κορονοϊού, ο οποίος με μεταλλάξεις τύπου Όμικρον σπέρνει το θάνατο καθημερινά, τόσο παγκόσμια, όσο και στην Ελλάδα.Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, συμμετείχε και ο διευθυντής της Δ.Α.ΕΕΒ Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς.

Στόχος η αποτροπή

Γίνεται σαφές ότι στο πληροφοριακό δίκτυο της αντιτρομοκρατικής

υπηρεσίας, όσο και στα προηγμένα τεχνολογικά της μέσα («κοριός») ποντάρει πολλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αποτροπή στο μέλλον άλλης ακραίας ενέργειας, σαν κι αυτής των αυτοαποκαλούμενων «θεματοφυλάκων του Συντάγματος», να προχωρήσουν σε αρπαγή τύπου Γυμνασιάρχη του Αιγινίου της Πιερίας.

Η ειδική αυτή υπηρεσία καλείται να συνεργαστεί με την Ασφάλεια Αττικής, τη Διεύθυνση Ανάλυσης Πληροφοριών και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ούτως ώστε ενέργειες σαν κι αυτή της Πιερίας, να γίνονται έγκαιρα γνωστές στις Αρχές Ασφαλείας και να τις προλαβαίνουν πριν συμβούν. Λίγο πριν την έναρξη της ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τάξης Θεοδωρικάκος, προχώρησε στην πάρα κάτω δήλωση, με την οποία γίνεται σαφές ποια θα είναι η θέση της  Αστυνομία στη διερεύνηση παρόμοιων καταστάσεων.

Το παρακράτος της παράνοιας

«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», είπε «και την Ελληνική Αστυνομία, πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών και ασφαλώς η δημοκρατική νομιμότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε υψώσει μέτωπο απέναντι στο παρακράτος της παράνοιας που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε τις καλύτερες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταγραφή του προβλήματος και του φαινομένου, την πρόληψη τέτοιων παράνομων ενεργειών και ασφαλώς την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Η αρπαγή του διευθυντή σχολείου

Όλη η Ελλάδα είδε τις προηγούμενες μέρες ότι το γνωστό περιστατικό βιαιοπραγίας – αρπαγής του διευθυντή σχολείου στην Πιερία αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία άμεσα και αποτελεσματικά και οι υπόλογοι πήραν πολύ γρήγορα τον δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία πράττει πάντα το καθήκον της».

Τρόποι αντιμετώπισης

Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός  έγινε «για να εξεταστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των διαστάσεων παράνομων και παραβατικών δράσεων και πράξεων και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτού που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Πιερίας», όπως επισήμως ανακοινώθηκε.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνάντηση εργασίας, για την αντιμετώπιση των ακραίων «ψεκασμένων»  συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Ταξίαρχος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλειος Παπακώστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα