Ανθρώπινες στάχτες από το «Ολοκαύτωμα» σε πίνακα ζωγραφικής

Σάλο έχει προκαλέσει σε Σουηδία και Πολωνία η φημολογία πως ένας Σουηδός ζωγράφος χρησιμοποίησε στάχτη από ναζιστικό στρατόπεδο σε πίνακά του. Ήδη, οι εισαγγελείς στην Πολωνία έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συγκεκριμένες αναφορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο πίνακας τού Carl Michael von Hausswolff του ήταν σε γκαλερί στη σουηδική πόλη Lund, μέχρι τη στιγμή που οι πολλές διαμαρτυρίες οδήγησαν σε κλείσιμο της έκθεσης, τον περασμένο μήνα.

Ο ίδιος ο Von Hausswolff έχει δηλώσει πως είχε συγκεντρώσει τις στάχτες από το κρεματόριο στο Majdanek κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το 1989.

Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ακόμα δεν έχουν καμία απόδειξη για διάπραξη εγκλήματος. Στην περίπτωση που το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο Von Hausswolff χρησιμοποίησε στάχτες από άνθρωπο, θα αντιμετωπίσει την πιθανότητα φυλάκισης ως και οκτώ ετών..

Εκτιμάται πως οι Ναζί δολοφόνησαν 80.000 ανθρώπους στο Majdanek (τα τρία τέταρτα από αυτούς ήταν Εβραίοι) κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Πολωνίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα