Αντεπίθεση της ΝΔ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιάννη Ντσούνου

Το αντιπολιτευτικό στίγμα της ΝΔ προβληματίζει αρκετά στελέχη και βουλευτές του κόμματος και προκαλεί πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη .

Στο εσωτερικό του κόμματος δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι η βασική γραμμή του κόμματος που ήταν η άμεση προσφυγή στις κάλπες δεν είναι πλέον ισχυρό και αυτό γιατί αγενώς έκλεισε η συμφωνία μετά την αξιολόγηση με τους εταίρους , αφετέρου αυτή η επιλογή των εκλογών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λαϊκή απαίτηση που είναι σταθερότητα χωρίς εκλογές

.

Με δεδομένο λοιπόν ότι αυτή η τακτική της ΝΔ έχει ατονήσει στη λεωφόρο Συγγρού βρίσκονται σε αναζήτησή ενός » πολιτικού αφηγήματος » που θα έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών .

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για την φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους δεν βγαίνει .

Οι άξονες που θα κινηθεί τους επόμενους μήνες θα είναι οι εξής

-Πρώτος άξονας στροφή στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και στην δυσκολία που έχουν να καταβάλλουν τους φόρους τους αλλα και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των νοικοκυριών τους . Αυτή η εκστρατεία που θα ξεκινήσει η ΝΔ άμεσα θα συνοδεύεται από παραδείγματα εργαζομένων , συνταξιούχων , ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων επαγγελματικών ομάδων , με νούμερα και αριθμούς .
Καλά πληροφορημένες πηγές της Συγγρού αναφέρουν ότι η εντολή Μητσοτάκη προς τα στελέχη που θα αναλάβουν την συγκεκριμένη εκστρατεία είναι να υπάρξουν παραδείγματα για όλες τις επαγγελματικές ομάδες χωρίς αοριστολογίες και γενικότητες

-Δεύτερος άξονας η επιδίωξη της αναγωγής της ΝΔ ως του μοναδικού κόμματος που μπορεί να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την λειτουργία του κράτους .

-Τρίτος άξονας είναι οι ιδιωτικοποιήσεις . Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι έτοιμο σε μερικές εβδομάδες να παρουσιάσει ένα πλήρες επενδυτικό πρόγραμμα προσέλκυσης κεφαλαίων από το εξωτερικό .

– Τέταρτος άξονας θα είναι η αποδόμηση μιας προς μια των κυβερνητικών εξαγγελιών που δεν έγιναν πραγματικότητα πλήττοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα

– Πέμπτος άξονας θα είναι η επίσης αυστηρή εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές του να βρίσκονται κοντά στους πολίτες , ιδιαίτερα στην επαρχία.

Η αντιπολιτευτική επίθεση της ΝΔ θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με αφορμή και τα εργασιακά θέματα που θα συζητηθούν με τους δανειστές .

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι αγενώς οι αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά , αφετέρου η στέρηση εσόδων που θα παρατηρηθεί τον Σεπτέμβριο θα οδηγήσουν την κυβέρνηση σε αδιέξοδο που μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις που μπορούν να φτάσουν έως τις κάλπες .

Το άρθρο Αντεπίθεση της ΝΔ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα