Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα από τη Νέα Δημοκρατία

Γράφει ο Χρήστος Κούτρας Ούτε λεπτό δεν έχασε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ξεκίνησε τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση. Ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως συναίνεση ο κύριος Τσίπρας θα βρει μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Για το ασφαλιστικό από τη Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να το ψηφίσουν, καθώς δεν πρόκειται για ασφαλιστικό, αλλά για φορολογικό

νομοσχέδιο, που έχει ως στόχο να αυξήσει υπέρμετρα τις ασφαλιστικές εισφορές. Η Νέα Δημοκρατία όμως ετοιμάζει τις δικές της προτάσεις, που σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δίνουν διέξοδο στο ασφαλιστικό και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχτεί τις προτάσεις της ΝΔ, αν όντως επιθυμεί τη συναίνεση. Στη Συγγρού ετοιμάζονται για μετωπική σχεδόν σε όλα τα «καυτά» θέματα με την κυβέρνηση, ενώ το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν καλό. Ο κύριος Μητσοτάκης έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα των διορισμών στο κράτος, ενώ είπε πως το ασφαλιστικό είναι βαρύτατο λόγω αδυναμιών της κυβέρνησης. Πάντως ο κύριος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου υπό προϋποθέσεις «Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητάμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξεις και εσύ. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά χωρίς τον λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», ήταν η ακριβής φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως ήδη με το καλημέρα από τη Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγω για παιγνίδια της κυβέρνησης. Στη ΝΔ είδαν με μεγάλη απογοήτευση έναν non paper που βγήκε από το Μαξίμου την ώρα που η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη βρίσκονταν σε εξέλιξη. Από τη ΝΔ αναφέρουν πως όλα τα σοβαρά θέματα δεν τα έθεσε ο κύριος Τσίπρας, αλλά αντίθετα ο κύριος Μητσοτάκης, και για τον εκλογικό νόμο και για τις άδειες της τηλεόρασης και για τις προσλήψεις και για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Κατά συνέπεια η πρώτη συνάντηση έβγαλε καχυποψία και από τη ΝΔ αναμένεται να μην αφήσουν τίποτα να πέφτει κάτω.

Στον κομματικό μηχανισμό συνεχίζονται οι αλλαγές, ενώ με τις τοποθετήσεις των δύο αντιπροέδρων Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος. Πολύ σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη χώρα, ενώ για τις δημοσκοπήσεις από τη Συγγρού δεν αναφέρουν το παραμικρό παρά την ικανοποίηση που υπάρχει. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούν πολλά και αυτό που προέχει για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή ο κομματικός μηχανισμός. Ήδη οι πρώτες αποφάσεις έχουν ληφθεί και το συνέδριο του κόμματος αναμένεται να ανακοινωθεί για τις 15 Απριλίου. Τότε θα ολοκληρωθούν και οι τελευταίες αλλαγές που θα κάνει ο κύριος Μητσοτάκης.

Έντονη αντίδραση για Βαρουφάκη
Στη Νέα Δημοκρατία με κατάπληξη και έκπληξη είδαν τις δηλώσεις του πρώην υπουργού των Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση είχε «σχέδιο x» και έκανε αποκαλύψεις για τις νύχτες των διαπραγματεύσεων, για το δημοψήφισμα και για τις κλειστές τράπεζες. Από τη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν πως όλες αυτές οι ιστορίες έχουν πολλές ουρές και πως δεν πρέπει να περάσει χωρίς να εξεταστεί τι ακριβώς έχει γίνει το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της υπουργίας του Γιάνη Βαρουφάκη. Αμέσως μετά την προβολή της συνέντευξης του κυρίου Βαρουφάκη και των όσων αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησαν εξηγήσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για όσα υποστήριξε ο κύριος Βαρουφάκης. Έτσι κι αλλιώς από τη ΝΔ έχουν δεσμευτεί πως το θέμα με τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη είναι ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα