Αντ. Σαμαράς: Η νίκη της ΝΔ την Κυριακή αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη

Στην πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ σε ανοιχτό χώρο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς ζήτησε εκ νέου «καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ».

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΝΔ

χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «συγκλονιστική» και είπε ότι «η Θεσσαλονίκη μίλησε και την Κυριακή η νίκη της ΝΔ αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη». Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ομιλία του τόσο στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή, σχολιάζοντας σχετικά, πως «θεμελίωσε τη μεταπολίτευση, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» όσο και τον προκάτοχο του, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι «επί δικής του διακυβέρνησης η παράταξη είπε ‘’όχι’’ στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο».

«Όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση, δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Κι εμείς είμαστε ο μεγάλος τους φόβος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι επιδιώκει να γίνει οπωσδήποτε πρωθυπουργός, τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά «πάνω σε μια Ελλάδα απομονωμένη, χρεοκοπημένη και διαλυμένη».

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη εδώ που φτάσαμε», σημείωσε επιτιθέμενος στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «η Αριστερά δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο, όταν έχει κι εκείνη τεράστιες ευθύνες για εδώ που φτάσαμε. Έχουμε αντίθεση με τις εμμονές της Αριστεράς».

Εξάλλου, αναφερόμενος στα μικρότερα κόμματα τα οποία δεν είναι Αριστερά, τα κατηγόρησε ότι «προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ», επισημαίνοντας ότι «η ψήφος σε αυτά δεν απλώς ‘’χαμένη ψήφος’’ αλλά ‘’σωσίβιο’’ στο ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε πάταξη της γραφειοκρατίας και σταδιακή μείωση των φόρων. «Στο 15% οι φορολογικοί συντελεστές για τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις. Μείωση του ΦΠΑ στο 19% ο ανώτατος συντελεστής, στο 9% ο μεσαίος και στο 5% ολόκληρο το τουριστικό πακέτο και 32% ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ δεσμεύτηκε και για την «οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων και με ένα μικρό τίμημα οι ιδιοκτήτες θα αποκτήσουν οριστικούς τίτλους».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «θα συνεχιστούν έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεων της ΝΔ και διακόπηκαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα