Άνοιγμα εκκλησιών – Ιερώνυμος: «Βρέθηκε λύση που φέρνει γαλήνη»

Άνοιγμα εκκλησιών – Ιερώνυμος: Για κατανόηση από πλευράς πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου για το εάν βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο ζήτημα της προσέλευσης των πιστών στις Εκκλησίες. Αναλυτικότερα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απάντησε: «Δεδομένων των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών, νομίζω ναι! Θα είχε μάλιστα λυθεί το θέμα πολύ πιο νωρίς, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που “κολλάνε” και μεγαλοποιούν

κάποια πράγματα.

Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη. Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σε ένα καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα».

Πότε θα ανοίξουν οι εκκλησίες

Να υπενθυμίσουμε πως χθες ανακοινώθηκε το ΦΕΚ που προβλέπει ανοιχτές Εκκλησίες και την Πρωτοχρονιά εκτός από ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Αυξάνεται και ο αριθμός πιστών, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού. Σημαντικός παράγοντας για να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία έπαιξε και η συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον αρχιεπίσκοπο πράγμα που καταγράφηκε και στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνωρίζει την υπεύθυνη στάση της Πολιτείας. Παράλληλα, τονίζεται ότι η εκκλησία αντιλήφθηκε από την αρχή τη σημασία των μέτρων για τη δημόσια υγεία… «γι’ αυτό υπέμενε καρτερικά την απαγόρευση προσέλευσης πιστών στους ναούς».

Η νέα «βελτιωμένη πρόταση» της Πολιτείας για το άνοιγμα των ναών τα Χριστούγεννα, όπως αποτυπώθηκε σε ΚΥΑ, βρίσκει σύμφωνη την ΔΙΣ, η οποία συναινεί στην απόφασης της Πολιτείας και ζητεί από τους πιστούς αλλά και τους ιερείς να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοιγμα, – Ιερώνυμος, Βρέθηκε,anoigma, – ieronymos, vrethike