Ανοίγει η αυλαία στην Πρέμιερ Λιγκ, με την αναμέτρηση Άρσεναλ – Λέστερ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Για πρώτη φορά Άρσεναλ και Λέστερ θα τεθούν αντιμέτωπες ημέρα Παρασκευή, για την 1η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ, τερμάτισαν εκτός τετράδας για πρώτη φορά μετά το 1996.

Ωστόσο, ο Αλσατός τεχνικός κατάφερε να…σώσει κάπως την χρονιά κατακτώντας το FA Cup. Έτσι, η γκρίνια των φιλάθλων κόπασε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για άλλα 2 χρόνια.

Η Άρσεναλ, έχει κερδίσει μόνο το 1 από

τα τελευταία 7 ματς για την πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας χάσει τα 3 από τα 4 τελευταία.

Η Λέστερ, η οποία ξεκινάει τη σεζόν για πρώτη φορά με τον Σέικσπιρ στον πάγκο της, “τρέχει” ένα σερί 21 αναμετρήσεων χωρίς να έχει κερδίσει τους «κανονιέρηδες» στο πρωτάθλημα (7 ισοπαλίες, 17 ήττες), με την πρώτη και τελευταία νίκη της, να έχει έρθει την πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ, το 1994.

Τα νέα των ομάδων:

Η Άρσεναλ θα παραταχθεί χωρίς τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος υπέστη θλάση στους κοιλιακούς κατά τη διάρκεια της προπόνησης, την ίδια ώρα που πολλά είναι τα σενάρια περί αποχώρησης του Χιλιανού.

Εκτός από τον Αλέξις, αμφίβολοι παραμένουν και οι Μερτεζάκερ, Οζίλ, Ράμσεϊ και Μουστάφι, ενώ ο Παουλίστα και ο Καθόρλα θα απουσιάσουν για μεγάλο διάστημα.

Ο Κοσιελνί δεν θα είναι διαθέσιμος λόγω τιμωρίας, αλλά οι νεοαποκτηθέντες Κολάσινατς και Λακαζέτ, είναι “ετοιμοπόλεμοι”.

Στο στρατόπεδο της Λέστερ, ο Ιμπόρα δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «Αλεπούδων», καθώς έχει πρόβλημα στον προσαγωγό.

Απών θα είναι και ο Ντρινκγουότερ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μηρό.

Ο νεοαποκτηθής Ιχεανάτσο που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Σίτυ, ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στο δάκτυλο του ποδιού και μπορεί να αγωνιστεί, μαζί με τον Μαγκουάιρ και τον Χουθ, ο οποίος ανάρρωσε από το χειρουργείο στον αστράγαλο.

Στατιστικά:

Η Άρσεναλ έχει κερδίσει και τα τελευταία 10 ματς απέναντι στη Λέστερ στο «Έμιρεϊτς». Το μεγαλύτερο σερί νίκης των «κανονιέρηδων» εντός έδρας απέναντι σε έναν αντίπαλο.

Η Άρσεναλ έχει τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στην ιστορία των 1ων αγωνιστικών της Πρέμιερ Λιγκ. (6)

Η Λέστερ, έχει κερδίσει μόνο 1 από τις τελευταίες 8 πρεμιέρες. (4-2 τη Σάντερλαντ, 2015)

Η Λέστερ δεν έχει κερδίσει ποτέ ημέρα Παρασκευή, ενώ η Άρσεναλ δεν έχει χάσει ποτέ την ίδια μέρα.

Το άρθρο Ανοίγει η αυλαία στην Πρέμιερ Λιγκ, με την αναμέτρηση Άρσεναλ – Λέστερ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα