Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – Αντιδράσεις από ΟΙΥΕ και ΕΣΕΕ

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 3/5, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που έχουν αρχίσει από χθες Σάββατο 2/5 και θα διαρκέσουν έω τις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00, ενώ στον Πειραιά

ο αντίστοιχος σύλλογος έχει προτείνει ωράριο από τις 11:00 έως τις 16:00.

Από την άλλη πλευρά αντίθετοι με την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είναι η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία μάλιστα έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις αρχές τις Ερμού στο Σύνταγμα στις 11:00 το πρωί. Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους εργαζομένους να μην εργαστούν και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μνημονιακού – αντεργατικού Ν. 4177/2013 και στην επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΕΕ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έχουμε τη βεβαιότητα, αποδεδειγμένη και μέσα από στατιστικά στοιχεία ότι θα βρεθούμε ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους μας να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους και στηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις ομοσπονδιών μελών μας, όπως της Θεσσαλίας και της Κέρκυρας να κρατήσουν τις τοπικές αγορές τους κλειστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα