Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές την πρώτη συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές, δείχνοντας ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της κάλπης. Η προσοχή είναι στραμμένη σήμερα και στην ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Στις 10:31, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,05% στις 9.870 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,53% στις 4.516 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου σήμερα είναι κλειστή λόγω της εορτής της "Ημέρας Μνήμης" (Memorial

Day).

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 342,73 μονάδες. Αξιοσημείωτα είναι και τα κέρδη 2,3% που καταγράφει το χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSEMIB να διαμορφώνεται στις 21.227 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Atos ενισχύεται κατά 2,8%, μετά την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Bull, με premium 22% σε σχέση με την τιμή της 23ης Μαΐου. Σε περίπτωση που ευοδωθεί το deal, η κερδοφορία της Atos θα αυξηθεί κατά 10%, ενώ η μείωση του κόστους θα φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ για τους επόμενους 24 μήνες.

Η Commerzbank κερδίζει 1,8%, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν το γερμανικό δημόσιο να διακρατά έως το 2016 το μερίδιο του 17% που κατέχει στην τράπεζα.

Τέλος, τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στο συνέδριο της ΕΚΤ στη Λισαβόνα με το Μάριο Ντράγκι να είναι κεντρικός ομιλητής. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο κ. Ντράγκι να δώσει το στίγμα των προθέσεων της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα