Ανησυχητικά κρούσματα νεανικής εγκληματικότητας

Οκτώ νεαροί, οι περισσότεροι ανήλικα παιδιά, βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, να αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές ευθύνες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρία ανήλικα παιδιά, 14 και 16 ετών σε νοσοκομεία της Αθήνας, τραυματισμένα στα πρόσωπα και σε άλλα σημεία, θύματα βίαιων επιθέσεων από τους πρώτους. Κι όλα αυτά, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Χωρίς κανέναν λόγο,  για τη μία περίπτωση, για οπαδικές προτιμήσεις, στη  δεύτερη, λέει η ΕΛ.ΑΣ Με κοινό παρονομαστή, πάντως,  τη μάστιγα της νεανικής εγκληματικότητας, που εκδηλώνεται «εύκολα»,

με βάναυσο τρόπο και με στόχο, κατά κανόνα, ανήλικα παιδιά, που βιώνουν, κάθε τόσο,  τρομακτικές στιγμές.

Οι τρεις ανήλικοι

Αφορμή για τα πάρα πάνω, στέκεται κατ’ αρχήν, η σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος, πέντε νεαρών  (τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 16, 17 και 19 ετών καθώς και 17χρονος αλλοδαπός), για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πρόκειται για αυτούς, που έστειλαν στο νοσοκομείο, με ρήξη τυμπάνου και κάταγμα σιαγώνας, έναν 16χρονο σε πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, «τον οποίο συνάντησαν τυχαία»!

Σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ: «Η ομάδα των κατηγορουμένων βρίσκονταν στην Πλατεία Μιαούλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν συναντήθηκαν τυχαία με 16χρονο ημεδαπό, που κινούνταν πεζός με συνομηλίκους του. Απρόκλητα του απηύθυναν υβριστικές εκφράσεις και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Τον καταδίωξαν, τον χτύπησαν

Ο 16χρονος απομακρύνθηκε άμεσα από την πλατεία Μιαούλη, με τους κατηγορούμενους να τρέχουν διαρκώς πίσω του, έως ότου τον ακινητοποίησαν σε κοντινό σημείο. Εκεί, του επιτέθηκαν με γροθιές και λακτίσματα στο σώμα και στο κεφάλι, με επακόλουθο τον τραυματισμό του και την μεταφορά του σε νοσοκομείο. Λίγες ώρες μετά την επίθεση, αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας για το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους».

Επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Λίγα 24ωρα νωρίτερα στη Νέα Ιωνία, έπεφταν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ άλλοι  τρεις νεαροί, 19χρονος , 16χρονος  και 14χρονος, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται ότι παγίδεψαν μέσω διαδικτυακής επαφής δύο ανύποπτα 14χρονα, τα έπεισαν να συναντηθούν, με το πρόσχημα ότι δήθεν τα «ένωνε» η προτίμηση στην ίδια ποδοσφαιρική ομάδα.

Εκεί εμφανίστηκαν εννέα νεαροί. Όταν η συνάντηση έγινε, οι 14χρονοι βίωσαν αληθινό εφιάλτη, αφού οι δράστες ήταν οπαδοί αντίπαλης ομάδας!

Λέει η Αστυνομία: «Σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ομάδα εννέα ατόμων βιαιοπράγησαν σε βάρος δύο ανηλίκων, 14 ετών, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι χειρός.

Στο σταθμό του

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, οι δράστες, έχοντας αποκτήσει επαφή μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τα θύματα, με το πρόσχημα κοινών αθλητικών προτιμήσεων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής αθλητικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους ανέμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τρεις εκ των δραστών να κινούνται στην περιοχή και αφού τους προσήγαγαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχητικά,anisychitika