Ανησυχία Σαμαρά για τα σκάνδαλα πολιτικών

Έκρυθμη κατάσταση στο πολιτικό σύστημα με την αιφνίδια σκανδαλολογία και μάλιστα με υποθέσεις ήδη γνωστές στη Δικαιοσύνη. Φοβάται κλίμα καταψήφισης των μέτρων ο Σαμαράς.

Η αιφνίδια ανάδειξη των οικονομικών σκανδάλων για μεγάλο αριθμό πολιτικών και ιδιαιτέρως θεσμικών παραγόντων όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο εν όψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

και την παρεπόμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχος και όπως μεταφέρεται από το περιβάλλον του, προσπαθεί να διερευνήσει τι κρύβεται πίσω από την ξαφνική σκανδαλολογία και κυρίως τι περιπλοκές μπορεί να δημιουργήσει στη Βουλή κατά την ψήφιση των μέτρων.

Ειδικά η υπόθεση που ήρθε στο φως την Κυριακή από συγκεκριμένη εφημερίδα και που εμπλέκει τους κ. Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω της αγοράς ακινήτων, δεν είναι καινούργια. Εκκρεμεί από την άνοιξη του 2010 στη δικαιοσύνη και δεν είναι άσχετη με τη σύγκρουση συμφερόντων δύο πρώην συνεταίρων των Ζωγραφάκη (από την κατάθεση του οποίου προκύπτει η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων) και του γνωστού επιχειρηματία Καρούζου. Αλλά και η υπόθεση με τη λίστα των 32 πολιτικών και συνδεδεμένων με αυτούς προσώπων ευνοεί τη δημιουργία ζοφερού κλίματος με σκάνδαλα πολιτικών, που θα δημιουργήσει προβλήματα κατά την επίμαχη ψηφοφορία στη Βουλή.

Υπό τον φόβο αυτό, ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να διαβιβαστεί η περίφημη λίστα των πολιτικών στη δικαιοσύνη και να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.

Στο βαθμό που η σκανδαλολογία είναι καθοδηγούμενη, τρεις παράμετροι είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Πρόσφατες είναι οι κραυγές του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή πρόσφατα, αποκαλούσε κλέφτες τους πολιτικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούν οι κλέφτες να έρθουν αν ψηφίσουν τέτοια μέτρα». Τα σκάνδαλα διαφθοράς των πολιτικών είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς με την οποία σχεδόν απροκάλυπτα φλερτάρουν πλέον εκδοτικά συγκροτήματα.

Δεύτερη παράμετρος είναι η κόντρα των δικαστών με την κυβέρνηση. Οι δικαστές είναι εξοργισμένοι και φέρονται να «περιμένουν στη γωνία» πολιτικούς οι υποθέσεις των οποίων θα φθάσουν στη δικαιοσύνη. Επιπλέον, είναι γνωστοί οι ιστορικοί δεσμοί των δικαστών με την ακροδεξιά, από την εποχή διορισμού από τη Χούντα του ανώτατου δικαστή Κόλλια στη θέση του πρωθυπουργού.

Παράλληλα σ’ αυτό το περιβάλλον συντονίζονται γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν έχουν σταματήσει να παίζουν με σενάρια εκτροπής και στηρίζουν το λεγόμενο «λόμπι της δραχμής», επίσης με τη βοήθεια εκδοτών και επώνυμων δημοσιογράφων.

Σ’ αυτό το κλίμα ανέκυψε χθες αιφνιδίως το περίεργο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel που μιλά για κενό στον προϋπολογισμό ύψους 20 δις ευρώ, αποδίδοντας την πληροφορία στην τρόικα χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται π.χ.για χρηματοδοτικό κενό, δημιουργεί όμω

Keywords
Τυχαία Θέματα