Ανησυχία λόγω των συνεχών μετασεισμικών δονήσεων στα Γιάννενα(video-photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι του Νομού Ιωαννίνων μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11.14, το βράδυ του Σαββάτου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 12χλμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και 3χλμ. νότια του Παρακάλαμου και είχε εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα. Ο σεισμός είχε διάρκεια και προηγήθηκε βοή.

Σε δρόμους και πλατείες έβγαλαν τη νύχτα οι περισσότεροι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων καθώς η μετασεισμική ακολουθία

ήταν συνεχής. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 02:06, σχεδόν δύο ώρες μετά την πρώτη δόνηση εντείνοντας φόβο στους κατοίκους. Η έντονη μετασεισμική ακολουθία δεν σταμάτησε εκεί: Στις 3:09 έγινε σεισμός 4,4 βαθμών και στις 3:41 ακολούθησε ένας ακόμη δυνατός σεισμός 4,8 βαθμών και, λίγα λεπτά αργότερα, στις 4:47 μία ακόμη δόνηση των 4,4 βαθμών.

Από το σεισμό έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι, όπως επίσης και ένα μοναστήρι στους Ασπραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά. Επίσης, οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές των Ιωαννίνων και ειδικά στα χωριά του Πωγωνίου και της Ζίτσας πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τουs. Το ίδιο συνέβη άλλωστε και με τους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα σε πάρκα και πλατείες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιηθεί και κατευθύνθηκε προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανέφερε ότι ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας.

Συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν ήδη για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου ενώ αρκετοί κάτοικοι, κυρίως αυτοί που διαμένουν σε παλιά σπίτια παραμένουν ανάστατοι έξω από αυτά, λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται.

Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων Κοζάνης έκλεισε από καταπτώσεις, ενώ ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο προς τα Πράμαντα, το Καλέντζι και τους Κήπους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το κέντρο των Ιωαννίνων το βράδυ του σεισμού:

Το άρθρο Ανησυχία λόγω των συνεχών μετασεισμικών δονήσεων στα Γιάννενα(video-photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα