Ανησυχία για το κάμπινγκ στο ΑΠΘ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) λόγω της διοργάνωσης της κατασκήνωσης «No Border Camp-Thessaloniki 2016», εξέφρασε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Θεόδωρος Λαόπουλος.

Ήδη από τις 13/7 κατέφθασαν οι πρώτοι 50 κατασκηνωτές για να προετοιμάσουν το έδαφος. «Πληροφορήθηκα ότι μετέφεραν τέσσερα

μεγάλα καζάνια για να μαγειρεύουν. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου να γίνονται τέτοια πράγματα», τόνισε ο κ. Λαόπουλος υποστηρίζοντας ότι οι πρυτανικές αρχές δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοια κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Λαόπουλο, αναμένονται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σε έναν χώρο χωρίς υποδομές για την υγιεινή τους, ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα καταστροφών και κλοπών, όπως έχει δείξει η εμπειρία του παρελθόντος.

«Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην πλειονότητά τους από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα πραγματοποιούν πορείες και διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ συναυλίες και εκδηλώσεις στους χώρους του πανεπιστημίου», είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί μία λύση, ενώ ξεκαθάρισε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι αρχές έχουν ενημερωθεί εδώ και μέρες.

Το άρθρο Ανησυχία για το κάμπινγκ στο ΑΠΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα